schulden
0

Debitcard voor je kind en een negatief vermogen op je creditcard

0

Debitcard voor je kind en een negatief vermogen. Bij deze tekst denk je misschien, wat heeft dat nou met elkaar te maken? Nou heel veel! Ik zal het je uitleggen. IK krijg steeds vaker de vraag: moet ik mijn negatief vermogen opgeven aan de belastingdienst?
Ja, dat moet. Al je bezittingen en schulden behoor je op te geven aan de belastingdienst. En waarom velen een negatief vermogen hebben op hun creditcard? Daar zijn heel veel oorzaken voor. Zo kan het zijn dat je jouw creditcard aan je kind hebt gegeven om even een game-account aan te maken. Met het gevolg dat je kind vaak zonder dat hij/zij het weet bijvoorbeeld nieuwe levels van games heeft aangekocht, en als jij dan aan het eind van de maand de afrekening van je creditcard hebt ontvangen, dan schrik je enorm, omdat er dan opeens veel meer van je creditcards is afgeschreven dan je had verwacht.
Hoe moet het nu verder? Kan je je maandelijkse lasten nog wel tijdig voldoen? Of is dit het begin van veel schulden?

Creditcard grote veroorzaker van schulden

Het punt is dat je door een creditcard te gebruiken al snel niet overziet wat je uit hebt gegeven. Het probleem bij een creditcard is dat je geld leent en een zeker krediet hebt. Je denk er geen omkijken meer naar te hebben, omdat je toch uit kan geven wat je wil, tenminste dat denk je. Totdat je aan het eind van de maand de afrekening krijgt. Ik krijg niet voor niks dagelijks vragen van mensen of ze hun negatief vermogen van hun creditcard op moeten geven aan de belastingdienst.

Debitcards voor volwassenen en kinderen

De oplossing voor een creditcard is simpel! Je gaat een debitcard gebruiken. Ze zijn er voor volwassen, zowel particulier als zakelijk. Maar ook hebben we debitcards voor kinderen van 6-18 jaar in ons assortiment. Het is zo belangrijk dat ook kinderen leren om zeer goed met hun geld om te gaan, daar ze anders net zo als velen volwassenen tegenwoordig in de schulden terecht gaan komen. Dat wil je je kind toch niet aandoen?

Bewuster met je geld omgaan

Het is heel simpel om bewuster met je geld om te gaan. Je gaat de debitcard gebruiken. Of je Nou kind of volwassen bent. Je hebt dezelfde gebruiksmogelijkheden als bij een creditcard. Grote verschillen zijn: Bij een debitcard leen je geen geld,  maar stort je eerst je eigen geld op de kaart. Hierdoor kan je door het gebruiken van een debitcard niet in de schulden terecht komen. Bovendien ga je zo beter met je geld om, omdat je er veel bewuster van bent. Dit komt door de logische tussenstap dat je eerst je eigen geld op de kaart dient te storten en uiteraard kan je het zakgeld van je kind(eren) op zijn of haar debitcard storten. Zo leren je kinderen op zeer jonge leeftijd om goed voor hun geld te zorgen.

De belangrijkste debitcards

De belangrijkste debitcards vind je terug in een duidelijk overzicht. Klik op de link en lees snel verder

Reacties
Categorieën