De Debitcard: de creditcard zonder BKR check
BKR
Jos van Tongeren
BKR
10/04/2016
2 min
0

De Debitcard: de creditcard zonder BKR check

10/04/2016
2 min
0

De debitcard is een vooraf oplaadbare prepaid creditcard zonder BKR check, dit betekent dat je altijd in aanmerking komt voor de vooraf oplaadbare debitcard. Er wordt voor de aanschaf niet gekeken naar je kredietwaardigheid.
Je hoeft dus geen financiële gegevens te overleggen.
Bovendien kan je door van tevoren geld op de debitcard te storten niet rood komen te staan. Hierdoor kan je alleen geld uitgeven wat je echt hebt. Dit is meteen een heel belangrijk voordeel van de debitcard ten opzichte van de creditcard.
Enkele nadelen van een creditcard zijn dat je geld leent, en dat er sprake is van een BKR-toetsing. Bovendien moet je hoge rente betalen als je de rekeningen niet tijdig kan voldoen.

Wat is BKR-toetsing?

In het centraal krediet informatie systeem van het BKR vindt door geldverstrekkers een BKR registratie plaats. Als je een creditcard-contract hebt afgesloten, dan ben je bekend bij het BKR. Dit kan betekenen dat je voor een volgende lening, of voor de aankoop van een eigen woning geweigerd wordt.
Alle financiële instellingen zijn wettelijk verplicht om het BKR register te raadplegen en moeten zich daaraan houden. Ook als er een creditcard aangevraagd wordt door de klant dan is de financiële instelling, die daarbij betrokken is, wettelijk verplicht om het BKR register te raadplegen.

Wil je wel een creditcard?

Zoals gezegd, kent een creditcard het grote nadeel van een BKR registratie. Dit komt omdat je bij een creditcard geld leent. De kans bestaat dat je vergeet om achteraf te betalen, of achteraf blijk je toch niet genoeg geld te hebben. Hierdoor kunnen de uitgevers van de creditcard rekenen op een hoge opbrengst door de enorme rente die zij aan jou in rekening brengen.
Betaal je niet, of kan je niet op tijd betalen, dan wordt het voor jou alleen maar duurder. Er wordt dan rente op rente in rekening gebracht. Je komt dus voor hele hoge kosten te staan.

De normaalste zaak van de wereld

Tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld dat we bijvoorbeeld voor een verbouwing, de aanschaf van een auto of voor een vakantie geld willen lenen.
Zoals gezegd, hebben geldverstrekkers de wettelijke plicht om ervoor te zorgen dat jij niet teveel leent. Je moet het ook terug kunnen betalen. Het risico en de verantwoording blijft te allen tijde bij jezelf liggen. Als het misgaat, voel jij de pijn.
Ook zullen de geldverstrekkers in het register van het BKR kijken, en zien of jij naar alle redelijkheid oude schulden aflost. Op basis daarvan bepalen zij of je in aanmerking komt voor een nieuwe lening.

Leen geen geld, kies voor de debitcard

Als je goed om je heen kijkt, zie je dat er veel mensen in de fout gaan door geld te lenen dat ze later niet meer kunnen terugbetalen. Soms omdat ze het vergeten, en soms omdat de financiële situatie slechter is geworden. Dit kan komen doordat ze hun baan verliezen, in een echtscheiding terechtkomen of onverwachtse kosten krijgen voor hun kinderen of voor een verbouwing.
In wat voor situatie je ook terecht komt, voorkomen van schulden is altijd beter dan uit de schulden zien te komen. Als je voor een debitcard kiest in plaats van een creditcard weet je beter hoe je er financieel voor staat. Je kan elk moment geld op je debitcard storten. Maar als je het geld niet kan missen kan je geen aankoop doen.
Beslis daarom vandaag nog, en ga voor de debitcard. De kaart waar je eerst geld op moet storten voordat je het uit kan geven.

De Viabuy Debitcard

De Viabuy debitcard is een vooraf oplaadbare betaalkaart welke beschikt over de meeste mogelijkheden, zoals contant opwaarderen via een persoonlijk IBAN bankrekeningnummer en naast dat je er overal mee af kan rekenen, kan je ook nog eens je rekeningen, acceptgiro’s en je automatische incasso’s ermee voldoen.
Wil je nog meer weten? Bekijk dan onderstaande video.

Klik hier voor meer informatie>>>

Reacties
Categorieën