De manier van afrekenen verandert regelmatig

De manier van afrekenen verandert regelmatig

Omdat de manier van afrekenen regelmatig verandert, moeten we goed na blijven denken op welke manier we het meest efficiëntst wereldwijd af kunnen rekenen. Zoals je waarschijnlijk wel zal weten, zijn er heel veel betaalkaarten in omloop. Denk aan de verscheidenheid in bankpassen die er bestaat tot aan de uitgifte van debitcards en creditcards.
Ik sprak zonet over wereldwijd afrekenen, omdat we simpelweg onze spullen ook aan de andere kant van de wereld willen bestellen. Daarbij in ogenschouw nemende dat we goed met ons geld om willen gaan, is een debitcard de beste optie. Ik zal je uitleggen waarom dat zo is.

Debitcard versus creditcard

Om goed met je geld om te gaan is de keuze tussen een debitcard en een creditcard van enorm groot belang. Als je voor een creditcard kiest, dan leen je geld. Er zal dan ook eerst een BKR-controle plaatsvinden. Er wordt gekeken of je financiële situatie er rooskleurig uitziet. Je zal financiële overzichten moeten overleggen aan de betrokken instanties zoals de bank of de creditcardmaatschappij waar je zaken mee wil doen.
Weet dat als je al wordt geaccepteerd voor een creditcard, dat het heel lastig gaat worden om je geldzaken goed te overzien. Je hebt een zeker krediet en kan op een gegeven moment uitgeven wat je wil. Maar als de afrekening van je creditcard komt, dan moet je de schuld van de reeds uitgegeven bedragen terugbetalen aan de bank of aan de creditcardmaatschappij. En als je dat niet of niet tijd kan, dan krijg je een boeterente van minimaal 14% aan je broek.
De vraag is of je al je andere lasten op tijd kan voldoen.
Beter kan je kiezen voor een debitcard. Geen last van die vervelende financiële controle, zoals dat bij de aanvraag van een creditcard het geval is. Ook geen last van lange levertijden. De debitcard wordt dezelfde dag nog aan je verzonden. En bij een debitcard leen je geen geld, je kan dus niet rood komen te staan bij je bank en er is geen enkel risico dat je in de financiële problemen terecht gaat komen. Dit komt omdat je je eigen geld op de kaart moet storten voordat je met de kaart af kan rekenen. Dit is een bescherming voor jezelf.

Is er een debitcard voor iedereen?

Ja, er is een debitcard voor alle leeftijden. Zelfs voor je minderjarige kinderen is er de zakgeldkaart van Viabuy.
Als ouder van een minderjarige kind, kan je voor al je minderjarige kinderenen een debitcard aanvragen. Er is sprake van een hoofd-debitkaart. Je moet dus eerst zelf een Viabuy debitcard hebben aangevraagd, en daarna kan je tegen de helft van de prijs voor elk minderjarig kind een debitkaart bestellen.
Het kan handig zijn om je kind op jonge leeftijd te leren om goed met geld om te gaan, maar ook als je puber een studiereis gaat maken en jij als ouder liever geen contant geld meegeeft. Dan is de debitcard een handig en veilig betaalmiddel.
En aangezien je zelf een Viabuy debitcard hebt, kan je makkelijk direct geld op de kaart van je kind storten, als hij/zij in het buitenland is en opeens meer geld nodig hebt.
Uiteraard is dit ook mogelijk middels een IBAN bankoverschrijving.

Zijn er opwaardeerlimieten aan een debitcard?

Er zijn geen opwaardeerlimieten aan een debitcard. Bij de Viabuy debitcard kom je als je de kaart hebt ontvangen in opwaardeerniveau IDV1. Je mag dan per kalenderjaar €250,- op de kaart storten. Maar je kan door een paar simpele muisklikken in je zeer goed beveiligde Viabuy account heel snel je opwaardeerlimiet verhogen naar €15.000,- per kalenderjaar.
Bij de N26 debitcard daarentegen is er geen enkel opwaardeerlimiet. Dat bepaal jezelf door een bank- of een kasstorting te doen. Bij N26 krijg je bij het aanvragen van je debitcard een IBAN bankrekening cadeau. Dit is een betaalrekening die gekoppeld is aan je debitcard. Dus alles wat je op die persoonlijke betaalrekening stort, staat dan direct op je debitcard. Klaar om je aankopen of andere zaken ermee te doen.

Waar kan je de debitcard voor gebruiken?

Nu je weet dat het opwaarderen simpel is, wil je natuurlijk ook weten wat je met de debitcard allemaal kan gebruiken. Dit wordt uitvoerig beschreven in de blog gebruik debitcard alsof je een creditcard in handen hebt.
Het zit namelijk zo: met de debitcard heb je dezelfde gebruiksmogelijkheden. En na het lezen van deze blog moge het duidelijk zijn dat een debitcard een veel veiliger betaalmiddel is dan een creditcard.

Reactie plaatsen