Financieel Overzicht
Financieel Overzicht
0

De leraar verdient beter

0

Vandaag zag ik in het Zuiderpark in Den Haag heel veel Leraren met het spandoek “de leraar verdient beter”. Veel mensen maken zich zorgen, zowel de leraren (die de kinderen hoger kwalitatief onderwijs willen geven), als de ouders van de kinderen die merken dat hun zoon of dochter te weinig aandacht krijgt in het basisonderwijs. Dit is een belangrijke reden dat meer dan 50.000 leraren en leraressen demonstreren in het basisonderwijs voor meer capaciteit in het onderwijs, en graag willen ze ook meer gaan verdienen.

Financiële problemen zijn van alle tijden

In elke tijd waarin mensen leven, spelen financiën een belangrijke rol. Naast een goede welzijnsstandaard, wat je kan zien als het goed functioneren in een leuke baan, is het ook belangrijk dat je jezelf en je gezin, kan onderhouden. Vele aspecten spelen hierbij mee. Geen enkele situatie is van tevoren bekend. Dat zie je nu in het onderwijs, waar leerkrachten behoorlijk worden onderbetaald voor het intensieve werk wat zij moeten verrichten.
Naast de arbeid spelen de privésituaties ook een belangrijke rol in je leven. In een tijd waarin we het heel druk hebben en overal tegelijk op moeten letten, willen we graag onze financiën op een makkelijke manier regelen.

Pinpas of creditcard

Velen gebruiken een pinpas van hun bank en overzien door onbewust pinnen hun financiën niet. Ook het gebruiken van een creditcard neemt in populariteit af, dit komt omdat velen door het gebruiken van een creditcard diep in de schulden terecht zijn gekomen. Oorzaak: Met een creditcard leen je geld en ben je je meestal niet bewust dat er ook nog andere uitgaven zijn zoals je huur, energie en je zorgverzekeringskosten.

Geef alleen uit wat je hebt

Regelmatig adviseeer ik mijn klanten, geef alleen uit wat je hebt! Met een creditcard gaat dit doodeenvoudig niet. En met een pinpas van je bank ook niet, omdat je maar blijft pinnen zonder na te denken.
Je zal op zoek moeten naar een digitaal betaalmiddel waarbij je vooraf geld op de kaart moet storten. Zo kan je alleen maar geld uitgeven wat je werkelijk hebt.

De debitcard is de oplossing!

De debitcard is zo’n vooraf oplaadbare betaalkaart waarbij je eerst geld op de kaart moet storten voordat je er een uitgave mee kan doen. Ook als je aankopen in het buitenland wil doen, dan kan je debitcard gebruiken alsof het een creditcard is. Het moge duidelijk zijn dat je met een debitcard geen geld leent en dus ook bij aanvraag van de kaart geen financiële gegevens hoeft te overleggen.
Zo kan je de Viabuy debitcard morgen al in huis hebben>>>

Reacties
Categorieën