De debitcard koppelen aan je mobiele betaalapp
Veilig Betalen
Veilig Betalen
0

De debitcard koppelen aan je mobiele betaalapp

0

Omdat we steeds sneller willen afrekenen, worden er nieuwe betaalmethodes ontwikkeld. Zo kan je nu heel snel afrekenen met behulp van je mobiel. Door een betaalapp op je mobiel te installeren kun je vrijwel overal contactloos afrekenen met de debitcard. De betaalapp is een stukje software waaraan je een debitcard kan koppelen. Bij  fabrikanten van smartphones wordt gebruik gemaakt van gezichtsherkenning of vingerscan als beveiliging.
Diverse betaalapps zijn: Samsung Pay als je een Samsung mobiel hebt, Google Pay als je een Android telefoon hebt.
En voor de iPhones van Apple is Apple Pay beschikbaar. 

Kun je nog zonder mobiel?

Het is moeilijk voor te stellen dat een mobiel in zo’n korte tijd is veranderd van een ‘mobiele telefoon’ naar een mobiele computer. Want als je het over een mobiel hebt, dan gebruik je hem meestal voor andere dingen dan telefoneren. Voor mij is het vooral handig als fototoestel, voor een ander is het fijn om meteen te weten of je mail hebt, en weer een ander gebruikt de mobiel vooral als spelcomputer. Misschien gebruik je hem als radio, of in plaats van de Tomtom. Het zijn maar een paar voorbeelden, ik weet zeker dat er nog veel meer te bedenken zijn.
In het begin waren de gebruikers van een mobiel vooral jongeren, die het erg fijn vonden om overal bereikbaar te zijn voor hun vrienden. Geleidelijk aan zag je steeds meer ouderen met een mobiel op zak, en tegenwoordig is het juist voor senioren een uitkomst. Weliswaar niet om met vrienden onderweg te bellen, maar voor de veiligheid. Als iemand valt, kan er meteen om hulp gebeld worden. Wie had kunnen denken dat er zoveel meer mogelijk was met zo’n overbodig luxe-apparaat, zoals dat eerst gezien werd?

De smartphone in plaats van een gewone mobiel

Aangezien we steeds meer met een smartphone kunnen dan met een gewone mobiel, zijn er steeds minder ouderwetse mobiels in omloop. Alleen voor diegenen die hem gebruiken om bereikbaar te zijn, heeft het nog zin. De rest koopt een smartphone, omdat je er heel veel meer mee kan.
Het is duidelijk dat de geheugenopslag steeds groter moet worden, om van al die mogelijkheden gebruik te maken. Je kan je abonnement aanpassen, om langer of onbeperkt van internet gebruik te kunnen maken. De belminuten zijn minder belangrijk geworden, en sms-en doen we eigenlijk niet meer omdat we appen.
We zien het allemaal om ons heen, in de bus, de trein, de wachtkamer bij de dokter, er wordt alleen nog maar naar een schermpje gekeken. Er wordt niet zo gauw meer een gesprek aangeknoopt om de tijd te doden. Aan de ene kant worden we steeds meer eenlingen, maar aan de andere kant weten we meer van elkaar dan ooit. Gauw een fotootje delen op Facebook, terwijl je onderweg bent, en de hele wereld kan weten waar jij je mee bezig houdt.

Betalen met je mobiel

Steeds als je denkt dat er geen mogelijkheden meer te bedenken zijn, blijkt er alweer iets nieuws te zijn. Inmiddels bestaat er dus een betaalapp. waarmee je kunt afrekenen met je mobiel. Is dit weer iets overbodigs, waarvan we steeds meer gebruik gaan maken? Ja, steeds meer mensen gebruiken hem al. Het is de snelste manier om af te rekenen bij de kassa. Er wordt een betaalkaart, creditcard of debitcard gekoppeld aan de app. Als je dan contactloos afrekent met je app, wordt het geld van je bijbehorende rekening afgeschreven. Ook hierbij denk ik dat het in de toekomst steeds meer door senioren gebruikt gaat worden. Wat zal het handig zijn, als ze niet meer hoeven te zoeken naar het juiste muntje. Als de ogen slechter worden, of de handen gaan meer beven, is het betalen met een mobiel best handig: even aantikken en klaar ben je.
Als je een debitcard koppelt aan de betaalapp, werkt het alleen als er voldoende geld op de kaart staat. Dit is een veilig idee, als iemand niet zo goed met zijn geld omgaat.
Meer handige toepassingen van een debitcard lees je hier.

.

Reacties
Categorieën