Debitcard
Debitcard
0

De debitcard in crisistijd

0

De debitcard is een veilig betaalmiddel, zeer zeker ook in crisistijd zoals de huidige Coronatijd met haar lockdowns. Helaas zitten we weer in lockdown, dat zal zeker zijn tol gaan eisen voor veel ondernemers, maar ook moet ik denken aan jonge gezinnen die het niet makkelijk hebben nu ze een week vroeger thuis van school zijn van voor de kerstvakantie. Ouders die thuis (moeten) werken kunnen zich daardoor niet goed concentreren en lopen inkomen mis doordat ze sneller fouten maken en hun baan zo in gevaar gebracht kan worden. De kinderen moet je thuisonderwijs gaan geven. Hoe ga je dat doen als werkende ouder? Kan je de aandacht nog wel goed verdelen tussen werk en privé?
Je hebt rust nodig, zeer zeker ook om je geldzaken en dus ook je administratie in goede banen te leiden. Daarvoor heb je een veilig betaalmiddel nodig, liefst eentje waarbij je 100% controle hebt over je eigen geld. De debitcard is er zo eentje.

De debitcard is de creditcard zonder zorgen

De debitcard is een creditcard zonder zorgen omdat je door een debitcard te gebruiken geen geld leent, maar van tevoren je eigen geld eerst op de kaart dient te storten, voordart je er daadwerkelijk overal ter wereld mee af kan rekenen. Bij een creditcard daarentegen leen je geld en met de creditcard kom je snel in de verleiding tot impulsaankopen en in een tijd zoals de huidige met al die lockdowns en die inkomensterugvallen is het niet verstandig om een creditcard te gebruiken omdat zoals gezegd je snel in de verleiding en ook snel in de schulden terecht kan komen.

Hoezo snel in de schulden terechtkomen?

Je komt door een creditcard te gebruiken snel in de schulden omdat je op het moment dat je een betaling met je creditcard doet kan uitgeven wat je wil. Je hebt bij een creditcard een krediet wat ligt tussen de €2.500,- en €5.000,- per maand en bovendien weet je op het moment dat je een uitgave met je creditcard doet niet hoe je er financieel voorstaat. Bij een debitcard is dat wel anders. Bij een debitcard zie je voordat je afrekent wat het saldo op de kaart is en dat is je eigen geld. Dus je kan door een debitcard te gebruiken niet meer uitgeven dan je werkelijk hebt.

Nu we thuis komen te zitten

Nu we thuis komen te zitten en meer vrije tijd hebben, we hoeven tenslotte niet meer naar kantoor dus al die reis- en filetijd houden we over, en zodoende gaan we al snel achter de computer zitten om bijvoorbeeld op Betfair te gokken of weddenschappen af te sluiten. Als je dat doet met een creditcard dan gaat dat je vaak ongemerkt heel veel geld kosten. Zo erg dat je in de financiële problemen terecht komt. Als je je debitcard daarvoor gebruikt dan ga je veel bewuster met je geld om en geef je dus alleen maar uit aan eigen geld wat je werkelijk hebt.
Reden genoeg om de debitcards met elkaar te gaan debitcards vergelijken.


Reacties
Categorieën