De Debitcard een veilig betaalmiddel
Veilig Betalen
Veilig Betalen
0

De Debitcard een veilig betaalmiddel

0

In het verleden hadden we alleen maar contant geld. Dat geld namen we op bij de bank, soms op verzoek achter een gesloten deur met de bankmedewerker. Tegenwoordig wordt er niet meer zo vaak contant geld opgenomen aan de balie van de bank. Het zijn pinautomaten waar je je geld kan pinnen. Een mens (behalve jij zelf) komt er niet meer aan te pas.

Begint veiligheid bij de pinautomaat?

Met al die nieuwe technieken, begint veiligheid een steeds belangrijkere rol in ons leven te spelen. Hier hoort ook bij, hoe we met ons geld omgaan. Dat begint bij de pinautomaat.
Veel mensen voelen zich niet veilig, als ze op straat geld opnemen. Er kunnen mensen meekijken die op een slimme manier het pasje stelen, of er zijn skimmers aan het werk geweest. Voor je het weet, wordt er door een onbekende geld van je rekening gehaald. Als je tot een bepaald bedrag rood kan staan, weet je zeker dat je tot het maximale bedrag rood staat na de diefstal.
Er zijn meer mogelijkheden om te pinnen, dan met een bankpas of een creditcard. Zo kan je met een debitcard veilig geld pinnen, omdat een debitcard geen toegang geeft tot je bankrekening. Met een debitcard stort je eerst geld op de kaart, en daarna kan je de kaart gebruiken alsof het een creditcard is.

Geef fraudeurs geen kans

Met een bankpas of een creditcard zijn de gevolgen van diefstal of skimmen beduidend groter dan met een debitcard. Doordat de debitcard gescheiden is van je bankrekening, kan daar door fraudeurs geen geld van afgehaald worden. Bovendien kan een slimme dief (die de kaart en de pincode heeft) nooit meer geld opnemen dan het bedrag dat je er zelf op hebt gestort. Als je diefstal snel ontdekt, kan je het bedrag dat er op de kaart staat online terugboeken. De dief heeft namelijk niets aan een lege debitcard.
Bovendien staat Mastercard garant voor frauduleuze handelingen.

Onbegrensde mogelijkheden dankzij de Debitcard

Naast het geld pinnen uit  de muur, is er nog veel meer mogelijk met een debitcard. Zo heb je met een debitcard naast de mogelijkheden van een creditcard (zoals online shoppen, hotels boeken, benzine betalen), nog veel meer mogelijkheden, zoals het storten van contant geld op je debitcard, contactloos betalen, en de handige app of het online account.

Waarom geen Creditcard?

Een creditcard is een betaalmiddel waardoor je makkelijk in de problemen kan komen. Je moet van nature goed met geld om kunnen gaan, en weinig anders aan je hoofd hebben, wil je alles wat je met je creditcard doet goed kunnen overzien.
Net zoals bij het pinnen in winkels, kan je ook met een creditcardbetaling vergeten hoeveel geld er uitgegeven is. Voor je het weet, heb je meer geld uitgegeven dan je op je rekening had staan (en sta je dus rood). Het gevolg is dat je veel extra rente moet betalen. Als je met contant geld betaalt, zie je op een bepaald moment dat je portemonnee leeg raakt. Als je met pasjes betaalt, merk je te laat als je rekening leeg is.

Planning

Heb jij een financiële planning? Heb je afspraken met jezelf gemaakt, wat je per week of per maand mag uitgeven met behulp van je pinpas of met je creditcard? Het is goed om te weten hoeveel geld je per maand uitgeeft aan boodschappen, en of dat verantwoord is. Soms stijgen de kosten ongemerkt, waardoor je geld tekort komt voor je vaste lasten. Noteer eens hoeveel je maandelijks uitgeeft aan je vaste lasten. Zeker weten dat je geld kan besparen.
mastercard debitcard

De Debitcard

De debitcard kan een oplossing voor je bieden. Een debitcard is een vooraf oplaadbare creditcard. In tegenstelling tot de creditcard kan iedereen vanaf 18 jaar wonend in de EU hiervoor in aanmerking komen.
Bovendien krijg je bijde N26 debitcards een gratis internetbankrekening, waar iedereen geld op kan storten.
Bij een creditcard is dit anders. Als je teveel schulden hebt, of geen vast inkomen, kan het nog wel eens lastig worden om een creditcard aan te vragen. Bovendien leen je met een creditcard geld, omdat je aan het eind van de maand pas een rekening krijgt (van de creditcardmaatschappij) van je aankopen. Dit kan je in de geldproblemen brengen, als je op dat moment niet voldoende geld op je rekening hebt staan. De rente over het geleende bedrag is erg hoog.
Doordat je bij een debitcard alleen geld kan besteden dat je zelf op de kaart hebt gezet, hoef je geen boeterente te betalen. Je leent geen geld, en daarom komt iedereen in aanmerking voor de kaart (ook als je een negatieve BKR notering hebt).

Klik hier voor meer info>>>

Reacties
Categorieën