Creditcard of Debitcard?
Debitcard
Debitcard
0

Creditcard of Debitcard?

0

Je hebt ongetwijfeld een belangrijke reden waarom je een debitcard of een creditcard wil. Misschien weet je niet eens wat een debitcard is, maar heb je wel een creditcard, of kan die niet krijgen, maar je wil er wel graag een.

Wat is een creditcard?

Een creditcard is een betaalpas waarbij je wereldwijd kan betalen. Je koopt op krediet, je leent dus geld.Je koopt dus nu iets en betaalt later en zeker in de huidige tijd is dat zeer onverstandig omdat ook jouw inkomen zeer onzeker is. Daarom kan je beter kiezen voor een debitcard!

Waarom je een debitcard wil

Je wil een debitcard, omdat je geen geld leent zoals dat bij een creditcard het geval is en je hebt dezelfde mogelijkheden als bij een creditcard.
Bovendien kom je altijd in aanmerking voor een debitcard en heb je de kaart snel in huis.

Andere nadelen van een creditcard

Onlangs was in het nieuws dat een peuter met de creditcard van zijn ouders heel veel ijsjes had besteld bij Amazon. Het punt is dat hij de creditcard van zijn ouders had gebruikt. Kennelijk wist hij de inloggegevens van Amazon of stond er een computer in huis nog ingelogd op Amazon en dan is het snel gebeurt. Met een debitcard kan dit nooit gebeuren, daar je op deze kaart eerst geld stort voordat je een aankoop kan doen. Dus is her saldo €0,- dan had dit niet kunnen gebeuren en door een creditcard te gebruiken kan dat je dus opbreken.

Onverwachtse omstandigheden

Je kan je voorstellen dat er onverwachtse omstandigheden kunnen zijn. Denk aan een inkomensterugval tijdens de Coronacrisis, of dat je gaat scheiden of dat je auto of je wasmachine moet worden vervangen. Ook In al die gevallen is het verstandig om een debitcard te gebruiken en op die manier bewust met je geld om te gaan.

Reacties
Categorieën