Creditcard brengt je in de problemen
creditcard
creditcard
0

Creditcard brengt je in de problemen

0

Geschokt was ik gisteren toen ik las dat de consumentenbond in wezen een creditcard adviseert, terwijl enorm veel mensen hierdoor in de financiële problemen terecht zijn gekomen. Dit is juist de reden dat er steeds meer aanbieders van debitcards (prepaid creditcards) op de markt komen. Zo ook sinds kort de ANWB, een organisatie die toch ook wel haar naam hoog te houden heeft.

Met een creditcard heb je, naast de gevaren van dat je aan het eind van elke maand je rekeningen niet op tijd kan voldoen, het risico dat je minimaal 14% aan rente moet betalen aan je bank of creditcardmaatschappij.
De adder onder het gras bij creditcards is dat je elk moment dat je een uitgave doet met je creditcard meer geld leent en dat je niet kan weten of je die schuld aan het eind van de maand wel terug kan betalen.
Een enorm risico wat de consumentenbond Nederland adviseert. Moeten er nog meer mensen in de financiële problemen terecht komen? Het is al erg genoeg dat er al zoveel mensen bij de voedselbank aan moeten kloppen.

Voorkomen is beter dan genezen

Met een debitcard, welke ook wel prepaid kredietkaart of prepaid creditcard wordt genoemd, leen je geen geld, maar stort je vooraf geld op de kaart. Daarna kan je er pas een uitgave mee doen. Je stort bij een Grenswisselkantoor of via een van je bankrekeningen geld op je debitcard en kan op deze manier alleen maar uitgeven wat je werkelijk bezit. Dit is een bescherming voor jezelf.
Ik begrijp niet dat de consumentenbond mensen in de problemen wil brengen door te schrijven dat een debitcard duurder is dan een creditcard. Dit is helemaal niet waar, er zijn creditcards waarvan de jaarlijkse gebruikskosten veel hoger liggen dan die van creditcards.
Reden genoeg om vandaag nog een debitcard aan te vragen>>>

Reacties
Categorieën