Debitcard
Debitcard
0

Creditcard aanvragen met BKR Registratie

0

Een Creditcard is een betaalmiddel waarbij je niet direct aan de leverancier betaalt, maar achteraf aan de creditcardmaatschappij. Je kan dus aankopen doen, zonder daadwerkelijk te kunnen afrekenen. De creditcardmaatschappij rekent een hoge rente voor leningen (als je de rekening niet kunt betalen, wordt het een lening).
Niet iedereen kan een creditcard aanvragen.
Je inkomen wordt altijd gecheckt door het Bureau voor kredietregistratie. Ook kijken zij of jij al leningen hebt lopen.
Creditcardmaatschappijen en banken zijn namelijk verplicht om zich aan het advies van het BKR te houden, en mogen geen creditcard uitgeven als er al andere leningen uitstaan (en als gebleken is dat jij regelmatig je rekeningen te laat hebt betaald). Ook als je geen vast inkomen hebt, is dit een reden om geweigerd te worden. Als je een aankoop zou doen met een creditcard, en vervolgens niet hetzelfde inkomen hebben, zou de lening niet afbetaald kunnen worden.
De BKR-check is nodig, om je te beschermen tegen onnodige problemen.
Het moge duidelijk zijn dat als je een creditcard aanvraagt, er altijd een BKR registratie aan verbonden is.

De creditcard lijkt een makkelijk betaalmiddel

De creditcard lijkt een makkelijk betaalmiddel, omdat je niet naar je saldo hoeft te kijken of je iets kan kopen. Maar later kan je door deze manier van betalen behoorlijk in de problemen terecht komen.Je krijgt namelijk achteraf van je creditcardmaatschappij de rekening gepresenteerd, en die rekening moet wel betaald worden..
Omdat zoals gezegd het uitgeven van geld met een creditcard nogal makkelijk gaat, raak je snel het financiële overzicht kwijt. Met dien verstande dat je ongemerkt veel te veel geld kan hebben uitgegeven. Het op tijd terugbetalen kan wel eens problematisch worden. Het gevolg is dat je hoge kosten aan boeterente moet betalen aan de creditcardmaatschappij, omdat je niet op tijd aan je financiële verplichtingen kan voldoen. En het is nog maar de vraag of je de volgende maand aan je financiële verplichtingen kan voldoen. Het zijn niet de enige kosten die je hebt. Zo kom je steeds dieper in de schulden.
Op deze manier krijg je te maken met een negatieve BKR registratie.

Kan ik nog van mijn negatieve BKR registratie afkomen?

Je kan bij het BKR om inzage vragen in je gegevens. Zo weet je of je een negatieve BKR registratie hebt. Heb je een negatieve BKR registratie? Dan adviseer ik je om deze leningen, voor zover als mogelijk is, af te betalen. Kan je niet alles in een keer aflossen? Probeer dan afspraken te maken met het bedrijf waar je geld aan schuldig bent.
Probeer gelijktijdig je uitgaven te doen met een ander betaalmiddel dan de creditcard, zoals de debitcard. Dit is een vooraf oplaadbare betaalkaart met dezelfde mogelijkheden als die van een creditcard. Maar met het voordeel dat je geen geld leent. Dit komt omdat een debitcard een prepaid creditcard is, dus vooraf oplaadbaar.
Als je een negatieve BKR registratie hebt kan je geen creditcard aanvragen, maar wel een debitcard.

Je wil aankopen doen, maar je hebt een creditcard nodig

Zoals gezegd is de kans groot dat je geen contract af kan sluiten voor een creditcard. Of misschien wil je geen creditcard omdat je een hekel aan lenen hebt. Het kan ook zijn dat je van jezelf weet dat je snel het overzicht in je geldzaken kan verliezen met een creditcard.
Omdat je wel aankopen wil doen op internet kan je kiezen voor een vooraf oplaadbare creditcard. Dit is de creditcard waarbij je geen geld leent.

De vooraf oplaadbare creditcard is een stuk veiliger

Bescherm jezelf tegen hoge kosten met een debitcard. De debitcard is een betaalkaart waar je eerst geld op moet storten, voordat je het uit kan geven. Hierdoor vindt er bij de aanvraagprocedure geen BKR check plaats. Er wordt dus niet gekeken naar je inkomen, of je uitstaande leningen. Je gaat namelijk geen nieuwe lening aan, dus je kan niet in de problemen komen met deze kaart.
Jij komt altijd in aanmerking voor de debitcard. Bovendien houd je met de debitcard veel beter overzicht dan met de creditcard en je kan alleen maar geld uitgeven wat je echt hebt.
Wil je meer weten over de mogelijkheden van de debitcard? Klik dan Hier>>>.

Reacties
Categorieën