economie
economie
0

Brengt Mark Rutte jou in de financiële problemen?

0

Zoals je weet heeft Mark Rutte aan de Nederlandse bevolking gemeld dat het weer goed gaat met de economie. Als je dit  gelooft en denkt ik kan weer geld uit gaan geven, dan heb je kans dat de rem er ook bij jou al helemaal af is  gegaan, en dat je niet meer nadenkt hoe je er deze en de volgende maand financieel voor zal staan.

De webwinkels hebben nog nooit zo’n goeie maand gedraaid

Natuurlijk laten we ons gek maken door de reclame, maar de opmerking van onze minister president dat het weer goed gaat met de economie is heel erg goed gepland en zet veel Nederlanders aan tot het doen van onwijs veel kerstaankopen. We zijn niet te stoppen (we geven 75 miljoen meer uit dan in 2015) en ik zie dat we straks ernstig in de financiële problemen terecht gaan komen. De rekeningen lopen gewoon door. Volgende maand zit je met een hogere ziektekostenpremie die je ook op tijd zal moeten betalen.

Hoe had je dat impulsief uitgeven kunnen voorkomen?

Impulsief geld uitgeven van geld bestaat al jaar en dag. De creditcard maakt het je ook wel erg makkelijk. Je kan pinnen zonder op dat moment na te hoeven denken of je het geld wel hebt. Hoe zou je het willen doen? Als je in een winkel staat weet je niet uit je hoofd welke rekeningen er binnenkort geïncasseerd worden.
Je moet dus op zoek gaan naar een goed alternatief op de creditcard. Een alternatief waarbij je de gelzaken wel kan overzien.

Met de debitcard overzie je de geldzaken wel

De debitcard is een uitstekend alternatief op de creditcard. Dit komt omdat je bij de debitcard geen geld leent, maar van tevoren geld op je kaart moet storten, voordat je er een uitgave mee kan doen. Dit zorgt ervoor dat je bewuster met je geld omgaat dan bij een creditcard.
Bovendien beschik je met een debitcard over dezelfde mogelijkheden als bij een creditcard.

Reacties
Categorieën