creditcard
creditcard
0

Betalen zonder creditcard doe je met de debitcard

0

Voor veel betalingen, met name op internet, is een creditcard nodig. Niet iedereen heeft een creditcard, en sommige mensen kunnen niet eens een creditcard krijgen. Nu heb ik mogelijkheden ontdekt hoe je kan betalen zonder creditcard, terwijl er wel een creditcard vereist is voor bepaalde betalingen. In deze blog vertel ik je dat er een betaalkaart is met de voordelen van een creditcard, maar niet de nadelen.

Wat zijn de nadelen dan van een creditcard?

De nadelen van een creditcard zijn: dat je geld leent, je makkelijk teveel geld uitgeeft, je staat bekend bij het bureau kredietregistratie (waar je last van kan hebben als je een huis wil kopen of een lening moet afsluiten).
Bovendien overzie je de uitgaves niet, dit komt omdat je achteraf de rekening gepresenteerd krijgt.
Omdat je meer uitgaves hebt, kan het wel eens zo zijn dat op het moment dat je de rekening van de creditcardmaatschappij ontvangt, je die rekening niet meteen kan betalen. Dan brengt de creditcardmaatschappij forse kosten in rekening, de rente over de lening is ruim 12%. Het gevolg van uitgestelde betalingen is dat je er de volgende maand nog slechter voorstaat. Een lening moet je zo snel mogelijk aflossen, om niet steeds dieper in de schulden te komen.

Voorkom schulden dankzij de debitcard

Schulden voorkomen doe je met de debitcard. Simpelweg omdat je eerst geld op de debitcard moet storten voordat je het uit kan geven. Een debitcard kan je gebruiken als creditcard, maar alleen als er voldoende geld op de kaart staat. Zo plan je de uitgaven zeer zorgvuldig. Bovendien kan je de debitcard gebruiken alsof het een creditcard is, zonder dat je geld leent of een BKR notering krijgt.

Betalen zonder creditcard

Zoals gezegd doe je betalingen zonder creditcard met de debitcard. De debitcard komt steeds meer in opmars in Europa. Als je kan voorkomen in geldproblemen te belanden door een debitcard te gebruiken, is dat een logische ontwikkeling. Mensen zijn het helemaal zat om een BKR registratie te hebben. En zeg nou zelf, jij wil toch ook niet het risico lopen dat je in de schulden belandt?
Het is niet toevallig, dat steeds meer bedrijven een debitcard aanbieden, De meest uitgebreide mogelijkheden heb je met de Viabuy debitcard. Voor wat je aan kan schaffen met de Viabuy Debitcard verwijs ik je naar de Viabuy debitcard blog.

Reacties
Categorie├źn