Debitcard
Debitcard
0

Betaal zelfs een postzegel met de debitcard

0

Als je vraagt wat je allemaal met een debitcard kan doen, zal je niet meteen aan één postzegel denken. Toch kan je nu op een simpele manier binnen Nederland post versturen, zonder een postzegel in huis te hebben, dankzij de debitcard.

Het probleem van één postzegel

De meeste mensen gebruiken niet veel postzegels meer, omdat mailen sneller gaat en gratis is. Toch komen er situaties voor, dat je opeens een brief via de post moet versturen. Je kan ook een verjaardagskaart willen sturen, omdat je niet naar de verjaardag kan gaan. Het probleem is dan de postzegel. Je moet eerst op zoek naar een postkantoor, want de meeste zijn verdwenen in de loop der tijd. Dan wil je 1 postzegel, maar dat is niet meer mogelijk. Omdat ze op handige stickervelletjes zitten, waardoor je niet meer die vieze smaak in je mond krijgt,worden ze alleen maar verkocht per velletje van 10 stuks. Dat is een uitgave van €7,80. Als je weinig post verstuurt, loop je zelfs de kans dat je de postzegels kwijtraakt of dat ze niet meer geldig zijn (als ze heeeel lang blijven liggen).

De oplossing

Ook PostNL heeft begrepen dat ze moeten inspelen op deze tijd. Ze moeten niet nog meer klanten verliezen, omdat het te lastig is om een kaart te versturen. Er gaat al zoveel digitaal, dus waarom de postzegel niet? Je kan nu een postzegelcode via internet kopen, voor de prijs van 1 postzegel (of een veelvoud ervan als je anders meer postzegels moest plakken).
De code is vijf dagen geldig na aankoop, dus bestel geen voorraad! Een postzegelcode is beschikbaar voor alle gewichten brieven binnenland. Dus helaas, brieven naar het buitenland kunnen nog niet op deze manier (nog steeds 5 zegels buitenland tegelijk aanschaffen).
Er is een PostNL app voor Android en iOS, maar via de website van PostNL kan je ook de postzegelcode kopen.

De betaling

Je kan afrekenen met je creditcard. Dat betekent dat je ook met je debitcard terecht kan! Overal waar creditcard als betaalmethode staat, kan je afrekenen met je debitcard (als er maar genoeg geld op de kaart staat). Selecteer betaalmethode creditcard, en vul daar je debitcardnummer in.

Reacties
Categorieën