Backpacken met een debitcard

Er zijn veel jongeren, die nog niet precies weten wat ze willen gaan doen na hun eindexamen. Behalve een studie kiezen, waarvan je niet zeker weet of dit nu echt iets voor je is, kan je natuurlijk ook kiezen voor een baantje als tussenoplossing. Sommigen gaan voor een jaartje werken in het buitenland als au pair, of gaan backpacken (liefst zo ver mogelijk van huis).

Waarom backpacken?

Vooral de avontuurlijke types houden van backpacken. Gewoon de wijde wereld in, en zien waar je terecht komt. Sommige ouders juichen het toe, terwijl anderen de nodige beren op de weg zien.
Het idee erachter is dat je een heel andere wereld te zien krijgt, je zelfstandig wordt en letterlijk afstand neemt van al het bekende. Een betere manier om in een andere taal te leren communiceren is er waarschijnlijk niet.
Het betekent dat je af en toe baantjes moet zoeken om je overnachting te kunnen betalen.

Er zijn veel mogelijkheden om te gaan backpacken in Australië en Nieuw-Zeeland. Er zijn groepsmogelijkheden, maar je hoort ook van jongeren die helemaal op eigen houtje hun reis plannen.

Een hoop regelwerk

Het is verstandig, om ruim van tevoren te beginnen met je planning. Denk ook vast na, of je inderdaad zo ondernemend bent, of dat je je mee laat slepen door het enthousiasme van een ander. Het is niet altijd even makkelijk om een baantje te vinden in het buitenland. Heb je voldoende geld gespaard, om zulke tegenvallers op te vangen?

Kijk goed na hoe je ziektekosten verzekerd zijn, het kan zijn dat je geen werelddekking meer hebt. Dan moet je dat bijverzekeren. Een slimme oplossing is om een N26 Metal debitcard aan te schaffen. Deze debitcard beschikt namelijk over die dekking, zodat je dat niet apart hoeft te verzekeren. Dat scheelt weer geld. Ook een doorlopende reisverzekering is bij de N26 You en de N26 Metsal debitcard inbegrepen

Hoe regel je het geld?

Waarschijnlijk laat je een paar bezorgde ouders achter, die graag de zekerheid hebben dat je voldoende geld hebt om te kunnen eten en slapen, en eventueel een buskaartje of een treinkaartje kan kopen.
Een bankpasje meenemen is een risico. Als je veel geld op je rekening hebt staan, loop je het risico dat je pasje gestolen wordt (en je rekening geplunderd). Als je er weinig op hebt staan, moet je tijdig doorgeven dat er geld over geboekt moet worden. Soms duurt het wat langer dan je gewend bent voor je geld binnen is. Maar dat is te voorkomen met een N26 debitcard.
Een creditcard heb je niet als je net van school komt, en de kans dat je de creditcard van je ouders meekrijgt lijkt me niet zo groot. Dus het is duidelijk dat je moet gaan voor een debitcard.

Een debitcard is handig

Een debitcard is erg handig voor iemand die gaat backpacken: je komt altijd in aanmerking voor een debitcard als je 18 jaar of ouder bent. Je kan onmiddellijk geld op je kaart zetten via internet vanaf je bankrekening, of je belt naar huis en vraagt of iemand even geld op je kaart wil zetten. Dan kun je geld pinnen (dat kost wel iets extra), of betalingen doen met je Mastercard debitcard. Je hoeft niet met een hoop contant geld op reis, en toch kun je snel beschikken over je geld, mocht dat nodig zijn.

Als je het eens van een ervaringsdeskundige wil horen, lees dan de reactie van Dick Helmers  (het is een van de bovenste reacties).
Deze vader van een studente schrijft hoe blij zijn dochter was met haar debitcard, toen ze in onder andere Amerika was. Hij was hoofdkaarthouder, en had voor zijn dochter (toen 17 jaar oud) een extra kaart aangevraagd.

Aangezien je pas een debitcard kan aanvragen als je 18 jaar of ouder bent, was dit een perfecte oplossing. Bovendien kon er snel geld over geboekt worden van kaart naar kaart, en had vader goed inzicht in het uitgavepatroon van zijn dochter.

Bestel jouw persoonlijke Debitcard

Ben je ook enthousiast geworden over de debitcard, en zie je ook hoe handig dit is?
Klik dan hier voor meer informatie>>>

Reactie plaatsen