Altijd en overal inzicht in je financiële gegevens

Altijd en overal inzicht in je financiële gegevens

Tegenwoordig is het belangrijk dat we overal snel toegang tot onze gegevens kunnen hebben. Zeker als het om je financiën gaat, moet het in ieder geval overzichtelijk zijn. Omdat er zoveel informatie op ons af komt, is het nodig dat informatie goed bij ons binnenkomt.

Omdat alles zo snel gaat, kijken vaak te gehaast en is de kans op fouten daardoor erg groot. Juist op het gebied van geldzaken kan je dat echt niet hebben. Als je geldzaken via een computer regelt, is overzicht en inzicht in je financiën erg belangrijk. Je hebt er niets aan, als je een betaling of bestelling wilt doen waar je het geld niet voor kan missen. Je kan makkelijk rood komen te staan, omdat je niet goed op de hoogte bent welke vaste lasten er nog afgeschreven gaan worden.

Inzicht doordat je goed overzicht hebt

Als je een goed overzicht hebt, is de kans het grootst dat je bewust(er) met je geld omgaat. Het maakt niet uit of je thuis bent of ergens aan de andere kant van de wereld. Juist omdat je alles via de computer kan regelen, kan je ook voorkomen dat je teveel uitgeeft. Als je veel betaalt met een creditcard verlies je het overzicht gauw, omdat het geld niet meteen van je rekening wordt afgeschreven. Als je in plaats daarvan een debitcard gebruikt, behoud je het overzicht wel. Je moet namelijk eerst geld op de kaart storten, voordat je hem kan gebruiken alsof het een creditcard is. Hierdoor loop je niet het risico dat er iets gekocht wordt, zonder dat er geld voor is. Deze tussenstap zorgt ervoor dat je beter nadenkt over waar je je geld aan uit gaat geven. Je kan op een debitcard geld storten dankzij een online beveiligd account of via een app.
Zeker als je op vakantie bent, of op een zakenreis, moet je weten hoe hoog je te besteden saldo nog is. Goed overzicht kan overal op elk device: Smartphone, Tablet, Laptop en Desktopcomputer.

Bankrekening en je debitcard

Bij de meeste debitcards kan je alleen zelf geld op de kaart storten via je eigen bankrekening. Viabuy is een uitgebreidere debitcard, waarop je op allerlei manieren geld kunt storten. Omdat je bij de Viabuy debitcard een IBAN bankrekening ontvangt, kan je met behulp van de app, of je account, direct geld op je kaart storten. Dit kan vanaf je eigen rekening, maar ook vanaf andere rekeningen. Je kunt bij Western union of een GWK contant geld op je kaart storten. Zelfs met bitcoins is de kaart op te waarderen.
Het maakt niet uit waar je bent, wat is dat een vooruitgang!

Ook anderen (ver weg of dichtbij) kunnen op deze manier geld op je kaart storten, zoals familie, je werkgever, of je kinderen. Het digitale geld is binnen enkele uren overgeboekt naar je debitcard. Hierna kun je de debitcard gebruiken alsof het een creditcard is. Een hotel betalen, benzine tanken, geld uit de automaat pinnen, aankopen doen….de mogelijkheden zijn bijna onbeperkt.

Geen contant geld meer?

Als je op reis gaat hoef je niet meer na te denken of, en hoeveel, contant geld je meeneemt. Je regelt het simpelweg onderweg met het door jou gekozen stukje hardware. Omdat je altijd en overal inzicht hebt over het saldo dat op je kaart staat, hoef je ook niet meer geld op de kaart te zetten dan je nodig denkt te hebben.
Ook kan je eventueel geld terugstorten, als je minder geld gebruikt hebt dan je verwacht had. Het is zo veilig als wat, omdat jij de enige bent die de inlogcodes weet. Bovendien hoef je niet meer met veel contant geld over straat te gaan, omdat je het op je N26 debitcard hebt staan.

Reactie plaatsen