Als het goed gaat met de economie dan betaal je meteen meer voor je boodschappen
Debitcard
Debitcard
0

Als het goed gaat met de economie dan betaal je meteen meer voor je boodschappen

0

Het viel me vanmorgen op in Nu.nl dat de vleesprijzen behoorlijk zijn gestegen. Dit is meteen het nadeel van een goed draaiende economie, je gaat meteen meer betalen voor je boodschappen. En het lijkt me dat er in ons land meer vlees dan vis wordt gegeten.
Ik hoop dat je zo verstandig bent om je boodschappen af te rekenen met de debitcard, dan hou je in ieder geval goed overzicht in je uitgavepatroon.

De cijfers liegen er niet om

Onderzocht is dat in Nederland de pluimveeprijzen met maar liefst 4,7% zijn gestegen. En laten we wel zijn, vlees of vis is slechts een deel van je avondeten en af en toe nuttigen we ook nog een stukje vlees tussendoor als snack. Met andere woorden: je moet goed op je hoede zijn, zodat je niet meer uitgeeft dan je van plan was. De debitcard kan je daar goed bij helpen. Met een debitcard geef je alleen maar geld uit wat je werkelijk hebt. Ik adviseer je wel om met een boodschappenlijstje te werken, zo voorkom je dat je onnodige uitgaven doet en je zal zien dat je aan het eind van de maand geld over gaat houden.

Waarom je de boodschappen beter niet met je Maestro bankpas kan doen

Met je Maestro bankpas kan je bij elke kassa afrekenen in de supermarkt. Het nadeel hiervan is dat je Maestro bankpas is gekoppeld aan je betaalrekening van je reguliere bank waar ook je vaste lasten op worden geïncasseerd.
In de gaten houden hoeveel financiële ruimte je hebt op het moment dat je afrekent bij de kassa in de supermarkt is een issue die vrijwel ondoenlijk is. Daarom adviseer ik je de debitcard waarbij je dus van tevoren je eigen geld op de kaart stort en nimmer in de financiële problemen terecht zal komen.

Reacties
Categorieën