Afrekenen met een creditcard is lang niet altijd mogelijk

Afrekenen met een creditcard is lang niet altijd mogelijk

Er kan zich een situatie voordoen waarbij je creditcard wordt geweigerd. In bepaalde wijken waar veel wanbetalers zitten, kan de webwinkel die bijvoorbeeld een wasmachine levert jouw creditcard weigeren. Je kan wel met iDEAL afrekenen. Waarom je dat beter niet kan doen leg ik je in dit artikel uit.

Heb je 100% controle met een standaard bankpas?

Met een standaard bankpas, waarmee je via iDEAL af kan rekenen, heb je niet de volledige controle over je geld. Dit komt omdat die bankpas aan de betaalrekening van je bank is gekoppeld waarop al je standaard betalingen, zoals je automatische incasso’s plaatsvinden. Hier verlies je snel het overzicht. Gelukkig zijn er andere betaalpassen met veiligere afrekenmogelijkheden. Hierbij moet je denken aan een bepaalde debitcard die belangrijke voordelen heeft boven een creditcard en bankpas.

Nadelen van een creditcard

Een groot nadeel van een creditcard is dat je geld leent en als je aan het eind van de maand de afrekening van je creditcard niet kan betalen, om wat voor reden dan ook, dat je dan moet rekenen op een hoge boeterente van wel meer dan 14%.
Ook is de kans erg groot dat je als je eenmaal achterloopt met je betalingen dat je die achterstand niet meer in kan lopen. Een veilig alternatief is een debitcard, waarmee je dezelfde mogelijkheden hebt als bij een creditcard met het enorme grote voordeel dat je geen geld leent, waardoor je dus niet in schulden terecht kan komen.

Belangrijke voordelen van een debitcard

Zoals gezegd heeft een debitcard het belangrijke voordeel dat je geen geld leent. Je stort eerst je eigen geld op de kaart. Hierdoor heb je de volledige controle over je eigen geld en raak je nooit en te nimmer het financiële overzicht kwijt. In het geval van het voorbeeld in deze blog is de Openbank Maestro debitcard een uitstekende betaalpas welke je kan gebruiken alsof je een creditcard in handen hebt, met de extra mogelijkheid om met iDEAL af te rekenen, in het geval een webwinkel een creditcard en een debitcard niet als betaalmethode accepteert.

Reactie plaatsen