Onvoorziene omstandigheden
Onvoorziene omstandigheden
0

Aanvulling van je inkomen op de pensioengerechtigde leeftijd

0

Wat veel ouderen niet weten is, als je niet voldoende AOW krijgt, dat je dan een aanvulling aan kan vragen bij de sociale Verzekeringsbank. dit kan het geval zijn als je minder dan 50 jaar in Nederland hebt gewoond op het moment dat je normaliter in aanmerking komt voor de volledige WAO uitkering. Het kan natuurlijk zo zijn dat je een aantal jaren in het buitenland hebt gewoond, zodat je minder AOW ontvangt.  Woon je wel al 50 jaar in Nederland dan krijg je automatisch bericht van de sociale Verzekeringsbank.

Een Wirwar aan regels

In Nederland is een wirwar aan regels, vooral als je  niet zo goed in administratie bent, kan je door de bomen het bos wel eens niet meer zien.. Daarom blog ik sinds 2012 op deze financiële website om al die financiële regels wat duidelijker te krijgen, zodat je niet voor financieel onaangename verrassingen komt te staan. 

Het voorkomen van financiële tegenvallers

Financiële tegenvallers kan je natuurlijk niet voorkomen. Daarom doe je er verstandig aan om een buffer op te bouwen. Misschien denk je nu ik zit in de bijstand of ik heb een te laag inkomen om een buffer op te bouwen. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen een financiële buffer op kan bouwen, ook met het aller minimaalste aan inkomsten. Bovendien kan de debitcard jou daarbij helpen. Veel mensen hebben bijvoorbeeld geen idee hoeveel ze aan boodschappen uitgeven. Dit komt doordat je heel makkelijk kan pinnen en tegenwoordig met Google Pay en Apple Pay gaat het nog makkelijker.

Door de bomen het bos niet meer zien

Het gevaar is als je te makkelijk met je mobiel af gaat rekenen, denk hierbij bijvoorbeeld aan Google Pay en Apple Pay, dat het gepinde bedrag direct van je bankrekening wordt afgeschreven. Je maandelijkse afschrijvingen kunnen hierdoor in gevaar komen, want die gaan er ook op een bepaald moment vanaf. Met andere woorden kan je die kosten nog wel op tijd voldoen of kom je in de financiële problemen terecht.

Voorkom roodstand op je bankrekening

Door een debitcard te gebruiken voorkom je dat je rood komt te staan bij je bank. Dit komt omdat je eerst je eigen geld op je debitcard moet storten voordat je een betaling met de debitcard gaat doen. Je denkt dus eerst na bij elke uitgave die je doet. Dit heeft een preventieve werking. Ik zou je dit zeker aan willen bevelen.
Voor meer informatie klik je hier

Reacties
Categorieën