3V kaart is onveilig, verleiding gebeurt vaak via marktplaats

3V kaart is onveilig, verleiding gebeurt vaak via marktplaats

Op de website van 3v kan je een debitcard, ook wel een prepaid creditcard genoemd aanschaffen. Dit is een betaalkaart die je eenmalig kan gebruiken. Je koopt via ideal een voucher, welke een waarde vertegenwoordigt van €20-€150. Dit bedrag wordt door 3V op je prepaid creditcard geboekt. Vanaf dat moment kan je er gebruik van maken, mits er geen fraude mee wordt gepleegd.

3V omgeving is niet goed beveiligd!

Op de 3V website kan je een tijdelijk prepaid creditcardnummer aanmaken. Meerdere malen is gebleken dat de 3V website niet goed is beveiligd. Kwaadwillenden kunnen via een achterdeurtje binnenkomen en de creditcardnummers hacken.

Phising emails

De tijdelijke prepaid creditcard nummers die door de 3V website automatisch worden aangemaakt, worden van tijd tot tijd bemachtigd door kwaadwillenden. Deze boeven sturen Phishing emails naar mensen die een tijdelijke prepaid creditcard hebben aangevraagd.
Vissers (diegene die de phishing emails versturen) kunnen jou een link zenden naar bijvoorbeeld de website van het CJIB, voor een verkeersovertreding bijvoorbeeld. Als je op die link klikt dan kan je op de website van bijvoorbeeld het Centraal justitieel incasso bureau terecht komen. Het is net alsof je op de website van het CJIB terecht bent gekomen, het enige verschil is dat er bovenaan het menu een knop van 3V zit.
Als je op die knop klikt, dan kom je in het betaalproces terecht en ga je geld storten op de tijdelijke creditcard van de oplichter. Deze persoon zal direct het gestorte geld gaan pinnen en jij bent je geld kwijt. Je hebt betaald via de Ideal betaallink die je van de oplichter in je mailbox hebt ontvangen. Als het geld vervolgens gepind is, dan ben je het kwijt. 3V zal nadat de oplichter jouw geld gestolen heeft, het geld nooit meer teruggeven aan jou.

Marktplaats

Helaas vinden er ook op marktplaats criminele activiteiten plaats. Er zijn veel gevallen bekend waarbij je verleid kan worden tot het klikken op een betaallink van Ideal, die de oplichter jou per email toe stuurt.
Het is een Ideal betaallink waar in eerste oogopslag niks mee mis lijkt te zijn. Naderhand krijg je een betaalmelding van 3V in beeld. Maar dan is het al te laat. De crimineel staat allang naast de pinautomaat om jouw geld te stelen.
Ook zijn er situaties bekend van mensen die er financieel niet zo goed voorstaan. Je kan je wel voorstellen hoe erg het is als jij je vriend, vriendin of kind met een mooie aankoop gelukkig wil maken en je raakt je geld kwijt en het product komt nooit aan. Ook zijn er gevallen bekend, dat het rekeningnummer op politiewebsites niet als onbekend rekeningnummer staat aangegeven. Dus je kan denken er is niks aan de hand, maar vergis je niet.
Er zijn ook gevallen bekend waarbij mensen op website van de kamer van koophandel het kvknr. en de bedrijfsnaam e.d. hebben gecontroleerd. Maar op het moment dat er via een verzonden betaallink wordt betaald dan raak je toch nog je geld kwijt.

Gelukkig zijn er nog veilige debitcards

Gelukkig zijn er nog veilige debitcards, ook wel prepaid creditcards genoemd. De uitgevers van die debitcards hebben hun website uitstekend beveiligd, met een minimale kans op fraude. Overkomt je toch iets op dit gebied, dan krijg je gegarandeerd je geld terug van Mastercard

Mastercard debitcard

Op deze website bied ik alleen maar Mastercard debitcards aan die superveilig zijn.
Ga naar de bestelpagina en maak je keus.

Reactie plaatsen