Zonder dat je het weet kan je de dupe worden van ongeoorloofde praktijken
Financieel Overzicht
Financieel Overzicht
0

Zonder dat je het weet kan je de dupe worden van ongeoorloofde praktijken

0

Soms kunnen er situaties zijn waarbij je de dupe kan worden en opeens heel veel geld kwijt bent. Denk maar aan wat er momenteel gebeurt met de huurders van Florijn.

De Autoriteit financiële markten waarschuwt huurders

De Autoriteit financiële markten houdt in de gaten of consumenten eerlijke en betrouwbare voorlichting krijgen op financieel gebied. En nu blijkt dat er op de rekening van Florijn geen geld meer staat, maar de huurders hebben in totaal 108.000 Euro over gemaakt. Dus het is goed mis.
De kans dat je je geld kwijt bent of lang op je geld moet wachten is niet denkbeeldig.
Het is altijd goed om geld achter de hand te houden voor als je onverhoopt iets overkomt op financieel gebied. Belangrijk is het dat je een manier vindt om verantwoord met je geld om te gaan en zeker zoals ik net al zei hou geld achter de hand om bepaalde financiële zaken goed te kunnen regelen voor als dat nodig mocht zijn.

Heb jij je geldzaken voor 100% onder controle?

Weinig mensen kunnen zeggen dat ze gedurende hun leven hun geldzaken voor 100% onder controle hebben. Vaak staan we bloot aan verleidingen. Reclameprikkels die ons uinodigen tot impulsief koopgedrag. Dit soort aankopen vind helaas vaak plaats met een creditcard. Een digitaal betaalmiddel waarbij je geld leent en elke keer dat je een uitgave met je creditcard doet dan stijgt je schuld. Een creditcard is tenslotte een betaalmiddel waar een lening aan is gekoppeld. En bij een lening heb je bij een te late betaling last van een enorme boeterente die je ook niet al te lang onbetaald mag laten. Want anders krijg je nog eens rente over rente te betalen . Heel vaak is dit het begin van een nare financiële achterstand die moeilijk in te lopen is.

Verstandiger doe je eraan om een digtitaal betaalmiddel te gebruiken waarbij je geen geld leent. De Debitcard is zo’n digitaal betaalmiddel. Je stort eerst geld op de kaart en daarna kan je er pas een uitgave mee doen. Dit betaalmiddel helpt je preventief om niet in de schulden terecht te komen. En bovendien overzie je met een debitcard je geldzaken voor 100%.

Debitcardhttps://www.financeads.net/tc.php?t=19183C299056540T

Reacties
Categorieën