Debitcard
Debitcard
0

Wordt jij gepest op school of op het werk?

0

Vandaag las ik in lifestyle op nu.nl een schokkend artikel over pesten op school, maar ook op het werk. Pesten is nog steeds een serieus probleem en komt helaas nog veel te vaak voor. Denk er maar aan of jij vroeger gepest werd op school, of was je een pester? En deed je dat alleen of in een groep?

Voel jij je sterker in een groep?

Pesten op school wordt vaak in een groep gedaan door zwakke personages die alleen helemaal niks voorstellen, maar die zich in een groep sterker voelen. Groepspesten is dan ook een nare eigenschap en vindt helaas nog veel te vaak op scholen plaats, waarbij meerdere kinderen er een zwak persoon uitpikken en de laatst genoemde is dan geregeld het slachtoffer. Je kan je voorstellen dat de leerprestaties van diegene die gepest wordt steeds verder af gaan nemen. Het kan zelfs zo ver gaan dat diegene die gepest wordt levensmoe wordt.

Gebrek aan sociale vaardigheden

Zeker weten dat pesten onder alle lagen van de bevolking plaatsvindt, maar bekend is dat mensen die sociaal minder vaardig zijn zich nogal eens bezig houden met het pesten van anderen. In hun leven zijn ze niet zo succesvol, dus denken ze laat ik het leven van die ander zuur gaan maken. Zo wordt vaak gedacht blijkt uit onderzoek.

Pesten op het werk

Onderzoeksadviseur Alie Kuiper doet onderzoek naar pesten op het werk. Blijkt dat mensen die als kind andere kinderen pestten, dat ze dat later doorzetten door collega’s te pesten op het werk. Je kan je goed voorstellen dat diegene die regelmatig op het werk gepest wordt dat dat een enorme invloed kan hebben op zijn/haar werkprestaties. Het kan je leven behoorlijk zuur maken en het heeft natuurlijk ook zijn weerslag op je financiën.

Niet goed in je vel zitten en je financiën

Het is algemeen bekend als je niet goed in je vel zit, en dat kan zeker het geval zijn als je regelmatig het mikpunt bent van pesterijen, of als je gekleineert wordt dat dat zijn weerslag heeft op je financiën.
Ik ben overigens van mening dat iedereen waardevol is en dat je anderen net zo moet behandelen als dat je zelf behandeld wil worden. Behandel dus elk ander mens met respect.
Zoals gezegd is de kans groot, dat iemand die om wat voor reden dan ook niet goed in zijn vel zit, eerder financiële problemen zal ondervinden dan personen die geen last van spanningen hebben.

100% overzicht in je financiën

100% overzicht in je financiën hebben en behouden is een sport op zich. Ik weet niet hoe het voor jou is, maar voor mij is het een uitdaging om mijn financiën zo duidelijk mogelijk in beeld te brengen. Regelmatig kijk ik waar ik wat aan uit heb gegeven en hoe ik het de komende tijd wil gaan doen. Het besef dat je weet, waar elke Euro die je uitgeeft blijft, vind ik erg leuk om te onderzoeken, elke keer weer.
Heel aardig is het om achteraf te beseffen, bijvoorbeeld als je op vakantie bent geweest om es na te gaan denken, en er bijvoorbeeld met je partner over te gaan brainstormen. Hoe zullen we het de volgende vakantie gaan doen?
Het is allemaal heel erg persoonlijk de een heeft meer geld te besteden dan de ander. Misschien leef jij sober en spaar je veel of los je versneld je hypotheek af. In deze tijd is het versneld aflossen van je hypotheek interessant, daar de spaarrente bijzonder laag is kan je op het gebied van het extra aflossen van geld voor je eigen woning heel veel winst behalen.

Jouw persoonlijke financiële situatie

Zoals gezegd verschilt ieders persoonlijke situatie. Iedereen heeft andere inkomsten- en uitgaveposten. Dit heeft onder andere te maken met hoe hoog je salaris of uitkering is. Maar ook is van belang wat jouw specifieke interesses zijn. En als je 100% overzicht in je financiën wil hebben dan zal je op zoek moeten gaan naar een gepaste werkwijze hiervoor.

Zit er bij jou een systeem in?

Van belang is om puur voor jezelf te weten hoe je je geld uitgeeft. Doe je dat bewust of onbewust?
Pin je bijvoorbeeld vrijwel dagelijks? Maak je van elke uitgave een notitie? Bekend is dat veel mensen door onbewust pingedrag hun geldzaken niet goed kunnen overzien. Dit gebeurt nog steeds regelmatig met een Maestro bankpas. Maar ook met een creditcard heb je het probleem dat je onbewust geld uitgeeft. Dit komt omdat je met een creditcard net zoveel geld uit kan geven als je zelf wil. Als achteraf de rekening van je bank of creditcardmaatschappij volgt dan is het nog maar de vraag of jij voldoende saldo op je bank hebt staan om op tijd te betalen.
Zo niet dan wordt er een enorme hoge te betalen rente aan jou in rekening gebracht.
Je hebt dus een adequate oplossing nodig voor het niet goed kunnen overzien van je financiën. Zo’n oplossing is in de vorm van een debitcard beschikbaar.

De debitcard is de oplossing voor jou

Of je nou rijk of arm bent, goed of minder goed in het leven staat. In alle gevallen kan je niet zonder de debitcard.
Dit is een simpel betaalmiddel in de vorm van een creditcard waarbij je 100% controle hebt over al je financiën.
Je hebt met de debitcard dezelfde mogelijkheden als met een creditcard. Je kan er werkelijk overal mee afrekenen. Het enige wat je hoeft te doen is vooraf geld op je kaart storten, daarna kan je er overal mee afrekenen.

Waar kan ik mijn Viabuy debitcard opwaarderen

De Viabuy debitcard kan je opwaarderen hoe en waar je maar wil. Je hebt geen enkele beperking. Je kan net zoveel geld op jouw persoonlijke Viabuy debitcard storten als je zelf wil.
Het is mogelijk om dit te doen via de IBAN bankrekening die je gratis bij de Viabuy debitcard hebt ontvangen. Ook kan je contant geld op de kaart storten, zowel bij Western Union als bij het grenswisselkantoor.

Heb ik elk moment inzicht in mijn saldo?

Ja je hebt elk moment overzicht in je banksaldo. Het saldo op je Viabuy bankrekening is gelijk aan het saldo op je Viabuy debitcard. Dit komt omdat je bankrekening gekoppeld is aan je debitcard.
Naast alle aankopen die je met de kaart kan doen kan je ook al je bankzaken er mee regelen. Ideaal, je hebt na elke financiële transactie die je gedaan hebt direct inzicht in al je bankgegevens. Je hoeft alleen je Smartphone of Ihone maar bij je te hebben.
Bovendien krijg je via email of sms een melding als je saldo is verandert.
Meer weten? Klik hier>>

Reacties
Categorieën