Welke debitcards zijn er?

Er zijn debitcards beschikbaar voor bedrijven en particulieren. Voordat ik je meer ga vertellen over welke verschillende soorten debitcards er zijn, ga ik je eerst uitleggen hoe een debitcard werkt.
Of een debitcard uitsluitend voor zakelijk of voor persoonlijk gebruik bestemd is … het principe is hetzelfde.
Met een debitcard bewaak je het budget. Je kan niet meer uitgeven dan dat jij (consument) of je werkgever (of een verantwoordelijke functionaris) op die debitcard heeft gestort.

Onbeperkte opwaardeer- en bestedingsmogelijkheden

Omdat deze blog gaat over zakelijke en persoonlijke debitcards met onbeperkte opwaardeer- en bestedingsmogelijkheden, ben ik genoodzaakt om mij te beperken tot zakelijke Crosscard debitcards en persoonlijke Viabuy debitcards.
Er bestaan namelijk meer soorten debitcards, maar deze hebben slechts beperkte opwaardeer- en bestedingsmogelijkheden.

Zakelijke Crosscard debitcards

De zakelijke Crosscard debitcard wordt opgeladen via het centrale laad systeem. Dit is een online omgeving, waarbinnen de verantwoordelijke functionaris onbeperkt Crosscard debitcards uit kan geven en beheren. Zo kan er geld worden overgezet naar elke andere Crosscard.
Het opwaardeerlimiet en het aantal debitcards dat je uitgeeft via het Centrale laad account kent geen enkele beperking. Via een csv bestand (Excel) kan een lijst met debitcards automatisch worden ingelezen.
De op deze manier ingevoerde debitcards worden binnen 24 uur verzonden, net zoals de kaarten die per stuk worden ingevoerd.

Het besteden van reeds gestorte bedragen op de Crosscard debitcards.

Op elke zakelijke Crosscard debitcard, die via het Centrale laadsysteem is aangemaakt door een verantwoordelijk functionaris van het bedrijf (die het debitcard-contract heeft aangevraagd bij Mijndebitcard.nl) kunnen er bedragen worden uitgeven tot het bedrag dat op de kaart is gestort via het centrale laadsysteem.
Het moge duidelijk zijn dat je overal ter wereld af kan rekenen via het Mastercard- en Visacard netwerk.

Werken persoonlijke debitcards anders?

Persoonlijke debitcards werken qua bestellen anders. Aangezien je als particulier één of twee Viabuy debitcards bestelt, heb je geen centraal bestelsysteem nodig, maar bestel je online, kaart voor kaart, via het bestelformulier.
Ook het opwaarderen werkt anders, dan bij zakelijke kaarten. Dit doe je via een aan de debitcard gekoppelde IBAN bankrekening.

Meer weten over de mogelijkheden?

Vooral de mogelijkheden met betrekking tot zakelijke debitcards zijn enorm.
Heb je vragen over zakelijke of over persoonlijke debitcards?
KLIK HIER>>>
en stel je vraag.

Reactie plaatsen