Wat is het risico van een bankpas?
Financieel Overzicht
Financieel Overzicht
0

Wat is het risico van een bankpas?

0

het risico van een bankpas is dat er direct geld van je betaalrekening af wordt geschreven, waardoor je snel het financiële overzicht mist. Heel veel Nederlanders realiseren zich niet, dat ze door te pinnen met hun bankpas, verleid worden om meer geld uit te geven dan ze aanvankelijk van plan waren. Dit zijn de impulsaankopen. Dit gebeurt niet alleen door de uitgaven van je boodschappen te pinnen, maar ook met een creditcard geef je nogal eens onbewust geld uit.
Slim is het om op zoek te gaan naar een veilig alternatief voor een creditcard of pinpas. Gelukkig hebben wij van Mijndebitcard dat al voor je gedaan.

Bewust geld uitgeven met je debitcard

Door een debitcard te gebruiken geef je bewust(er) je geld uit, dan met creditcard of bankpas. Dit komt omdat je eerst geld op de kaart moet storten, voordat je er daadwerkelijk mee af kan rekenen. Zodoende leen je geen geld, wat bij een creditcard wel het geval is.
Op een debitcard daarentegen stort je dus eerst je eigen geld op de kaart, hierdoor heb je 100% controle over je geld, en zal je nooit en te nimmer in de schulden terecht komen.

Gebruik debitcard als creditcard

Met een debitcard heb je dezelfde gebruiksmogelijkheden als bij een creditcard. Uiteraard zitten er verschillen in de mogelijkheden van de diverse debitcards. Zo zijn er bijvoorbeeld debitcards waarbij een mobiele telefoonverzekering is inbegrepen, of dat je compensatie krijgt als je vliegtuig vertraging heeft. Andere verschillen zitten in de manieren waarop je de debitcard kan opwaarderen. Wat alle debitcards gemeen hebben is dat je via elke willekeurige IBAN-bankrekening de kaart kan opwaarderen. Op deze manier kunnen anderen ook geld op je debitcard storten.

Verschillen tussen debitcards en creditcards

Een belangrijk verschil tussen een debitcard en een creditcard is dgt je bij een debitcard altijd direct in aanmerking komt voor de kaart en dat er bij een creditcard eerst een financiële controle plaatsvindt. Je zal begrijpen dat dit van invloed is op de levertijd van de kaarten. Een debitcard wordt namelijk direct verzonden en bij een creditcard neemt dit al snel 10 werkdagen in beslag. Bovendien moet je bij een creditcard financiële gegevens overleggen en bij een debitcard niet. En als je niet zo handig bent in administratie, dan moet je dat weer aan je boekhouder vragen. Allemaal erg vervelend die rompslomp.
Daarom kan je maar beter voor een debitcard kiezen.

Reacties
Categorieën