Waarom je niet zonder een debitcard kan

Waarom je niet zonder een debitcard kan

Je kan niet zonder een debitcard, omdat je bij een creditcard of pinpas al heel snel de controle verliest over je geld. En je wil toch de aankopen doen die je nodig hebt en de abonnementen kunnen afsluiten zoals bij Netflix of Videoland, en daar heb je toch echt een creditcard of een debitcard voor nodig.

Een credicard heeft menigeen in de schulden gebracht

Het is langzamerhand wel algemeen bekend dat je door een creditcard te gebruiken geld leent en dat je nimmer van tevoren kan weten of je die schuld op tijd in kan lossen. Vergeet niet dat je met een creditcard heel makkelijk geld uit kan geven en dat je op het moment dat je een uitgave met je creditcard doet niet weet of je voldoende geld over hebt voor al je andere lasten aan het eind van de maand. Je wil toch niet dat je de huur of je energiekosten niet meer kan betalen en dat je uiteindeljk door je huurbaas uit je huis wordt gezet.
Beter is daarom om een debitcard in gebruik te nemen met dezelfde mogelijkheden als een creditcard, zonder dat je op krediet hoeft te kopen.

De debitcard in goede en slechte tijden

Doordat je bij een debitcard geld op de kaart dient te storten, voordat je ergens af kan rekenen, ga je enorm bewust met je geld om. Je denkt eerst weloverwogen na voordat je een aankoop gaat doen. Dit komt omdat je bijvoorbeeld via een IBAN bankrekening geld naar de debitcard toe stort. Hierdoor heb je 100% controle over je geld en heb je dezelfde mogelijkheden als bij een creditcard.

De debitcard is sinds 2008 een verantwoord en veilig betaalmiddel

Omdat je bij een debitcard eerst je eigen geld op de kaart stort, kan je de debitcard zien als een enorm veilig betaalmiddel. Je kan namelijk niet meer uitgeven dan je hebt aan eigen geld.

De beste debitcards

Uiteraard zitten en verschillen in de mogelijkheden en prijzen van de beste debitcards. Zo is er verschil in kleur en of je extra dekkingen wil inzake bepaalde verzekeringen voor als je regelmatig naar het buitenland reist. Maar ook dekkingen voor je mobiele telefoon die niet in aparte reisverzekeringen zijn inbegrepen zitten bij bepaalde merken debitcards inbegrepen.

Reactie plaatsen