Vraag jij om hulp als je geldproblemen hebt?
Financieel Overzicht
Financieel Overzicht
0

Vraag jij om hulp als je geldproblemen hebt?

0

Ik kan me goed voorstellen dat je liever niet om hulp vraagt als je geldproblemen hebt. Je geldzaken zijn erg persoonelijk en het is misschien wel het laatste dat je uit handen wil geven.
Recentelijk publiceerde de Nibud een artikel dat 38% van de Nederlandse huishoudens flinke betalingsachterstanden heeft.
En ook werd gemeld dat ruim de helft niet weet bij wie ze om hulp kunnen vragen met betrekking tot hun ernstige geldproblemen.

Een goede financiële expert

Aangezien een financiële expert geld kost is dat geen goede optie. En je geldzaken uit handen geven, dat doe je liever niet. Dus het is goed dat je deze blog leest en wellicht word je er wijzer van.

100% overzicht

Ik heb het al vaker gezegd, probeer 100% overzicht te houden in je geldzaken. en zet de debitcard daarbij in als hulpmiddel. Natuurlijk is het ook bijzonder belangrijk dat je een goede adminsitratie voert om overzicht in je financiën te behouden. In de blog leg ik uit hoe het moet.

Wat is een debitcard?

Om te begrijpen waarom het inzetten van de debitcard belangrijk is, leg ik eerst uit wat een debitcard is. Een debitcard is een vooraf oplaadbare creditcard. Het verschil zit uitsluitend in het feit dat je bij een debitcard geen geld leent en dat je eerst geld op de kaart stort voordat je er een betaling mee kan doen. Op deze manier ga je bewust met je geld om en kan je alleen maar uitgeven wat je werkelijk hebt.
Hierdoor kan je nooit rood komen te staan bij je bank en het voorkomt dat je in de geldzorgen terecht komt.

Is er een verschil tussen een debitcard en een prepaid creditcard?

Een debitcard is hetzelfde als een prepaid creditcard. De officiële benaming is debitcard. De eerste debitcards zijn in 2008 uitgegeven. Dus de debitcard bestaat al ruim 10 jaar en is een veiliger betaalmiddel dan creditcard of bankpas/pinpas.

Waarom kan je beter geen creditcard gebruiken?

Je kan beter geen creditcard gebruiken omdat je met een creditcard schulden maakt. Je leent geld en als je om wat voor reden dan ook niet tijdig aan je financiële verplichtingen kan voldoen, dan moet je een boeterente betalen aan je bank of creditcardmaatschappij van minimaal 14%. En besef goed als je niet op tijd je creditcardrekening kan voldoen dat je andere betalingen zoals je huur, je energie en je zorgverzekering op een gegeven moment achter gaan lopen en die achterstand kan je moeilijk inlopen. Dit is het begin van grote financiële problemen.

Is een pinpas/bankpas dan wel veilig?

Nee, door veel te vaak te pinnen (vrijwel dagelijks) overzie je jouw geldzaken helemaal niet. Je hebt totaal geen overzicht omdat het onmogelijk is om elke pintransactie te onthouden. Je hebt toch ook niet al hetgeen je moet betalen in beeld als je een pintransactie doet.

Wat is de conclusie?

Uit bovenstaande kan je opmaken dat je met de debitcard 100% overzicht hebt in al je geldzaken en dat je door regelmatig de debitcard te gebruiken niet in de schulden terecht zal komen.
Reden genoeg om direct de debitcard aan te vragen.

Reacties
Categorieën