Voor wie is de debitcard geschikt?
Debitcard
Debitcard
0

Voor wie is de debitcard geschikt?

0

Omdat niet iedereen weet of de debitcard voor hem of voor haar geschikt is, schrijf ik deze blog. Om te weten voor wie de debitcard geschikt is moet je natuurlijk eerst goed weten wat een debitcard is en wat je er mee kan doen.
De debitcard is een betaalkaart vergelijkbaar met een creditcard, waarmee je al je transacties af kan handelen, zowel op internet als buiten internet om.

Heb je met de debitcard dezelfde mogelijheden als met een creditcard of pinpas?

Omdat je zoals gezegd al je transacties met de debitcard af kan rekenen, heb je met de debitcard dezelfde mogelijkheden als met een creditcard of pinpas. Eerlijk gezegd heb je met een debitcard nog meer mogelijkheden dan met de traditionele pinpas, welke je bij de bankrekening van je reguliere bank hebt ontvangen.
De vele mogelijkheden komen, doordat je met de Viabuy debitcard veel meer betaalmethodes hebt waar je over kan beschikken. Dit is erg handig als je op internet af wil rekenen. De webshops buiten Nederland beschikken bijvoorbeeld niet over Ideal. Ook schakelen Nederlandse webshops Ideal steeds vaker uit.
Je zal begrijpen dat niet alle betaalmethodes altijd voorhanden zijn. Gelukkig heeft de Viabuy debitcard alle mogelijke alternatieve betaalmethodes beschikbaar voor jou.

Zo heb je bij de N26 debitcards de mogelijkheid om een bij de debitcard beschikbaar gestelde internetbankrekening, heel eenvoudig geld op je debitcard te storten, of te laten storten door je werkgever of een andere zakenrelatie.
Een interessante bijkomstigheid bij de N26 cards is dat je aankopen, die je met de kaart doet, gedurende de eerste 360 dagen volledig zijn verzekerd tegen, beschadiging, verlies, diefstal en incompleetheid.

Verschil tussen debitcard en creditcard

Een belangrijk verschil tussen een debitcard en een creditcard is dat je bij de debitcard eerst geld op de kaart moet storten, voordat je het uit kan geven. Omdat je van tevoren geld op de kaart stort, kan je geen geld uitgeven wat je niet hebt.
Dit is een belangrijk verschil ten opzichte van een creditcard. Bij een creditcard doe je al je betalingen op krediet. De kans bestaat dus dat je geld uitgeeft wat je later niet kan terugbetalen. Je leent door een creditcard te gebruiken dus geld en moet dat later vaak met extra kosten terugbetalen. Geen verstandige keuze!

Waarom een debitcard?

Door het gebruiken van een betaalkaart zoals de debitcard in plaats van contant geld zijn we er minder bij bepaald dat we geld uitgeven. Daar schuilt dus een gevaar in, en om bewust met geld om te gaan betekent het dat je beter vooraf geld op je betaalkaart kan storten voordat je het uitgeeft. Zo’n extra handeling houdt je scherp. En dat scherp houden heeft iedereen nodig!
Het maakt dus helemaal niet uit wat voor opleiding je hebt genoten en of je een goede baan of een minder goede baan hebt, en of je slim of minder slim bent.
Of je schoonmaker, minister president of een hele goeie voetballer, het maakt helemaal niet uit. Iedereen kan de fout in gaan.
Zo is van Topsporters of hele goede zangers bekend dat ze diep in de schulden terecht zijn gekomen. De reden? Zij hebben de debitcard niet gebruikt. Door de debitcard te gebruiken kan je dus financiële problemen voorkomen.

Voorkom problemen

Voorkom dat jij in de fianciële problemen terecht komt. Maak je leven simpeler door de debitcard te gaan gebruiken. Bestel direct>>>

Reacties
Categorieën