Verantwoord financieel opvoeden doe je met de debitcard

Verantwoord financieel opvoeden doe je met de debitcard

Als jij als ouder het voorbeeld hebt gegeven aan je kinderen dat een creditcard, een betaalkaart waar een lening aan vast zit, normaal is om mee om te gaan, dan weten je kinderen niet beter, en zullen ze als ze eenmaal volwassen zijn jouw voorbeeld volgen.
Daarom is het van groot belang om je kinderen voor te leven met een debitcard in plaats van een creditcard. Een debitcard is een betaalkaart welke je eerst met je eigen geld moet opwaarderen alvorens je er een betaling mee kan doen. Naast de debitcard voor jou is er ook een kaart voor je kind. Vanaf de leeftijd. van 6 jaar kan je kind er al over beschikken.
De belangrijkste reden om een debitcard te gebruiken is dat je geen geld leent en dus niet in de schulden terecht gaat komen. Je wil toch ook niet dat je kinderen als ze eenmaal volwassen zijn geldzorgen krijgen?
Daarom is een tienerdebitcard goed om aan je kinderen te geven, en zo leer je ze op zeer jonge leeftijd al met geld om gaan, en je voorkomt ermee dat ze later niet meer geld gaan lenen dan nodig is.

Als er geld te over is

Het kan natuurlijk zo zijn dat het jullie als ouders financieel voor de wind gaat, dat er dus geld te over is. In dat geval denk je rustig een creditcard te kunnen gebruiken. Maar er zijn voorbeelden te over, waaruit is gebleken dat ook mensen met een zeer riant inkomen, door het gebruiken van een creditcard in enorme financiële problemen terecht zijn gekomen. Ook in het geval jouw inkomen zeer riant is en je je kinderen denkt te kunnen geven wat je wil, is er een valkuil, en je geeft ze bovendien het verkeerde voorbeeld.

Kennen jouw kinderen de waarde van geld?

Een valkuil is dat jouw kinderen, omdat je een enorm succesvol zakenman of zakenvrouw bent, de waarde van geld niet kennen. En als ze later op eigen benen gaan staan, dan is het nog maar de vraag of ze goed met geld om kunnen gaan. Lijkt me moeilijk als ze niet weten wat hun geld waard is. De tienerdebitcard kan daarbij helpen.

Maak kinderen zelfredzaam op geldgebied

Diegene die mijn blogs al vaker hebben gelezen, weten dat het van groot belang is om kinderen op zeer jonge leeftijd al om te leren gaan met geld, middels een kinderdebitcard welke in debitcardland voor jonge kinderen al sinds 2008 leverbaar is.

Geen kant en klare handleiding

Een kant en klare handleiding is er niet, maar wel is gebleken wie hun kind(eren) met een debitcard om leert gaan en er zelf ook eentje gebruikt het financieel gezien een stuk makkelijker krijgen.
Je kinderen (maar jij ook) zullen makkelijker rondkomen, verantwoorde beslissingen nemen op geldgebied, vaker zal er gespaard worden en dankzij de debitcard is rood staan niet mogelijk.
Reden genoeg om nu de debitcard voor je kind aan te vragen.

Reactie plaatsen