Spaargeld achter de hand houden  via je debitcard

Spaargeld achter de hand houden via je debitcard

Vandaag las ik in een update op nu.nl dat gezinnen meer spaargeld achter de hand moeten houden voor onvoorziene zaken. Veel Nederlanders zijn zich er niet van bewust dat er onverwachts dingen stuk kunnen gaan en dat je dan echt financiële reserves moet kunnen aanspreken. Stel je voor je wasmachine of je auto vertoont opeens een defect en moet gerepareerd worden. Je moet er toch niet aan denken dat je op dat moment geen geld hebt voor noodzakelijke reparaties.

Spaargewoontes aanleren

We moeten leren om bepaalde spaargewoontes aan te leren. Zo’n gewoonte kan zijn om maandelijks geld apart te zetten voor onvoorziene zaken, zoals noodzakelijke reparaties of als je opeens uit je broek scheurt en dus een nieuwe broek nodig hebt.

Uitgavepatroon aanpassen aan je inkomsten

Met een bepaald inkomen leef je ernaar. Maar stel je voor dat je werkeloos wordt of in een scheiding terecht komt of opeens ernstig ziek wordt en niet meer kan werken.
Je zal dan je uitgavepatroon drastisch moeten herzien. In alle genoemde situaties heb je een systeem nodig waarbij een duidelijk overzicht van al je financiële transacties een must is.
Ook in tijden dat je er financieel goed voorstaat is het wijsheid om geld te reserveren voor slechtere tijden. Om al je geldzaken goed te kunnen overzien heb je zoals gezegd een duidelijk financieel online overzicht nodig welke je overal kan raadplegen met je smartphone.

Een duidelijk financieel overzicht

Een duidelijk financieel overzicht waarmee je al je financiën goed kan overzien wordt aan jou geleverd bij een debitcard.
Een debitcard is een financieel hulpmiddel waarmee je al je aankopen kan doen. Bovendien kan je met de Viabuy debitcard en die van N26 dankzij de bijgeleverde IBAN bankrekening al je rekeningen, automatische incasso’s en acceptgiro’s voldoen. Ook kunnen anderen geld op jouw debitcard storten.
Voor meer informatie klik je Hier>>>

Reactie plaatsen