Schuldhulpverlening stelt dat diep in de schulden net zo gevaarlijk is als roken

Schuldhulpverlening stelt dat diep in de schulden net zo gevaarlijk is als roken

Vanmorgen las ik een artikel in de telegraaf van Martijn Klerks en Marlou Visser. Zij stellen in dit artikel dat diep in de schulden net zo gevaarlijk is als roken. Ik kan me daar wat bij voorstellen. Van financiƫle stress kan je hartkloppingen krijgen.

Flitskrediet

Er zijn ondernemingen in Nederland die op internet adverteren met flitskredieten. Dit wil minister Hoekstra gaan verbieden. Schijnbaar is het afsluiten van kredieten nog steeds heel verleidelijk. Het is een impulsmoment waarop je beslist dat je die duurdere auto of die gave cruise wil gaan doen, terwijl je het geld er niet voor hebt.

Denk aan je kinderen

Ook je kinderen gaan er last van krijgen, als jij niet goed met je geld omgaat. Je doet ze met die leuke vakantie, waar je het geld niet voor hebt echt geen plezier. Een kind voelt als eerste jouw spanning.
Je kan dus beter wat soberder gaan leven en eerst zorgen dat je jouw financiƫn weer op de rails krijgt.
De debitcard kan je daarbij helpen.

Gebruik ook geen creditcard en pin niet

Met een creditcard overzie je de geldzaken niet. Het is in wezen een langdurig krediet. Het is wel leuk om elk moment aankopen te kunnen doen, maar achteraf merk je pas of het verstandige keuzes waren.
Ook pinnen is niet slim om te doen. Zonder dat je er erg in hebt, heb je teveel gepind en kom je geld tekort.
Dus je hebt een betaalmiddel nodig wat ervoor zorgt dat je de uitgaven bewuster doet. De debitcard is er zo een.

De debitcard is de creditcard zonder zorgen

Je aankopen doen zonder zorgen doe je met de debitcard. Dit komt omdat je eerst je eigen geld op de debitcard moet storten voordat je er een betaling mee kan doen. Omdat je alleen geld uit kan geven wat je werkelijk hebt, kan je niet in de schulden belanden.
Reden genoeg om nu de debitcard aan te schaffen.

Reactie plaatsen