Bestellen
Sparen
Sparen
0

Renault een nieuwe internetspaarbank met een aantrekkelijke rente

0

Er is een vrij nieuwe spaarbank op de Nederlandse markt. Het is Renault Bank.  De bank uit Frankrijk is toegevoegd aan het portfolio van Raisin. Een rekening afsluiten doe je door op deze link te klikken. Je ziet daar ook een vergelijk van de rentes van diverse andere spaarbanken. 

Wat is renault bank voor een bank?

Renault Bank, de naam zegt het al is van het bekende automerk Renault, Of eigenlijk van de Renault groep. Het is een dochteronderneming van de Renault groep, het is een bank uit Frankrijk met de expertise van autoleningen voor haar klanten en haar dealernetwerken met betrekking tot de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi.

Al vanaf 2012 betrekt Renault Bank spaargeld aan uit 7 landen. Per eind december 2020 bedroeg het totaal aangetrokken spaargeld € 20,5 miljard, ofwel 43% van de netto activa.

Sinds kort  is Renault Bank dus ook in Nederland gestart met het aanbieden van een online  spaarrekening. Met wel 3.800 werknemers in zesendertig landen, financierde de Group in 2020 meer dan 1,5 miljoen nieuwe contracten. Ook verkocht ze meer dan 4,6 miljoen diensten.

Renault Bank biedt een veilige plek voor je spaargeld. Namelijk, een dagelijks opvraagbare spaarrekening met aantrekkelijke voorwaarden zoals:

0,35% p.j. variabele toprente vanaf de eerste euro

Onbeperkt storten en opnemen wanneer je wilt

Automatisch sparen mogelijk – bereik zonder omkijken je spaardoel

Regel alles eenvoudig online

✓ Geheel gratis – geen verborgen kosten

Over Renault Bank

RCI Banque S.A., een dochteronderneming van de Renault Group, is een Franse bank die gespecialiseerd is in autofinancieringen en diensten voor de klanten en dealernetwerken van de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi.

Met 3.800 werknemers in 36 landen, financierde de Group in 2020 meer dan 1,5 miljoen nieuwe contracten en verkocht meer dan 4,6 miljoen diensten.

Sinds 2012 trekt RCI Banque S.A. spaargeld aan in 7 landen. Per eind december 2020 bedroeg het totaal aangetrokken spaargeld € 20,5 miljard, ofwel 43% van de netto activa.

Onder de handelsnaam Renault Bank biedt RCI Banque S.A. een veilige plek voor uw spaargeld, een dagelijks opvraagbare spaarrekening, met aantrekkelijke voorwaarden.

Modern, simpel, transparant en veilig zijn de sterke waarden waarmee Renault Bank aan uw zijde staat.


Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Franse wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Frankrijk of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is het Fonds de Garantie des Dépôts et de Résolution. Kenmerken van het depositogarantiestelsel (zie ook https://www.garantiedesdepots.fr/en):

DepositogarantiestelselFrankrijk (Fonds de Garantie des Dépôts et de Résolution, FGDR)
Beschermingslimiet€ 100.000 per rekeninghouder per bank
Uitbetalingstermijn7 werkdagen
UitbetalingsvalutaEuro
Uitvoerende instantieFGDR
Methode van uitbetalingGirale betaling


Bron:Raisin

Zoals je hebt kunnen lezen gebruikt Raisin/Renaualt Bank haar gelden van de spaarrekening die jij bijvoorbeeld hebt afgesloten voor leningen. Denk hierbij aan grote bedrijven die willen investeren maar niet voldoende eigen geld hebben. Er zijn bedrijven die daar bewust voor kiezen net zoals voor een creditcardlening. Als trouwe bezoeker van mijn website weet je dat ik niet hou van geld lenen, maar liever alleen uitgeef wat ik heb. Veel personen en bedrijven zijn door geld te lenen enorm in de schulden terecht gekomen en zelfs failliet gegaan. Daarom liever een debitcard dan een creditcard.

Het geld van je debitcard kan je doorboeken naar je Renault internetspaarrekening en zo verder sparen voor een luxe vakantie of voor een vakantiewoning.

Reacties
Categorieën