debitcardaanvragen
0

Profijt van de debitcard

0

Om te snappen wat profijt van de debitcard is moet je natuurlijk eerst weten wat ene debitcard is en wat je ermee kan. Een. debitcard is een vooraf oplaadbare creditcard. De debitcard is een betaalmiddel waarmee je wereldwijd kan betalen.

De debitcard is een wereldwijd geaccepteerd betaalmiddel

Je kan, waar je ook bent veel profijt hebben van de debitcard. Tegenwoordig zijn er naast de fysieke debitcards, die we van oudsher gewend zijn te gebruiken, virtuele debitcards. Deze heb je direct nadat je em hebt aangevraagd in je mailbox.

Profijt van simpel opladen

De debitcard is een betaalkaart die je van tevoren op dient te laden. Dit kan op vele manieren. Een veel voorkomende is dat je het opwaarderen van de kaart doet middels een willekeurige IBAN bankrekening. Omdat je tegenwoordig meestal je mobiel wel bij je hebt, heb je het profijt van onderweg opwaarderen van je debitcard. Het is zo gebeurd, en je kan er dan direct je uitgave onderweg mee gaan doen.

Je kan er veel profijt van hebben dat er geen inkomenseis is

Als particulier kan je er veel profijt van hebben dat er geen inkomenseis is. Je hebt niet het gedoe dat je financiën doorgenomen moeten worden, met alle vervelende rompslomp die daarbij komt kijken. Je wordt direct geaccepteerd en de debitcard komt snel naar je toe. Bij een creditcard bijvoorbeeld, die dezelfde betaalmogelijkheden heeft als een debitcard, moet je weken wachten, als je al wordt geaccepteerd. En dan hebben we het nog niet eens over de nadelen van een creditcard, dat er met de laatstgenoemde kaart een slecht uitgavenpatroon kan ontstaan waarover later meer.

Het profijt voor ondernemers

Ook als ondernemer kan je veel profijt van de debitcard hebben. Je hoeft geen financiële gegevens op te sturen om voor zakelijke debitcards in aanmerking te komen. Sterker nog: de virtuele debitcards maak je zelf aan via het centrale debitcardbeheeraccount.

Het profijt voor ondernemers van het simpel opladen van de zakeijke debitcards

Omdat de debitcards vooraf opgeladen dienen te worden, kunnen uitstekend de jaarbudgetten worden bewaakt. De actuele financiële gegevens krijg je als ondernemer direct in beeld. Zo weet je elke moment hoe jouw onderneming er financieel voorstaat, en je ziet dus precies wat jouw werknemers waaraan uitgeven en op welk moment.

Er worden geen schulden aangegaan

Een gezonde financieele huishouding, of een gezonde financieele onderneming daar is een ieder bij gebaat. De debitcard voorziet daarin. Omdat er bij debitcards geen geld wordt geleend, maar het geld op allerlei slimme manier op de debitcard gestort kan worden, biedt dit alleen maar profijt. We praten over winstgevendheid, op dusdanige wijze dat we er allemaal blij van worden.

Zeg nou zelf, het is toch heerlijk als je aan het eind van de maand flink geld overhoudt, of als het zo goed gaat met het bedrijf waar je voor werkt, dat je er een salarisverhoging aan zit te komen.

Geen slecht uitgavenpatroon

Zoals beloofd komen we hier nog even terug op de opmerking dat er met de debitcard geen slecht uitgavenpatroon kan ontstaan, hetgeen bij de traditionele creditcards wel het geval is. Met debitcards heb je altijd en overal een actueel overzicht. Je ziet dus precies wat er gebeurt binnen je onderneming. Uiteraard geld dit ook voor eenmansbedrijven en particulieren.

Persoonlijke debitcards

We bespreken hier nog even de beste persoonlijke debitcards. De Viabuy debitcard bestaat al heel veel jaar. Dit was indertijd een van de eerste debitcards voor personeel en dit debitcardbedrijf heeft naast een debitcard voor vrachtwagenchauffeurs ook een zakelijke variant in huis de Crosscard. Van de laatste beveel ik de kaarten van Soldo aan, daar deze een net iets betere verbinding kan maken met boekhoudprogrammatuur.  Even terug naar de persoonlijke kaarten die van Openbank zijn bijzonder interessant. Als je klant wordt bij Openbank dan krijg je naast een gratis IBAN bankrekening en gratis debitcard. Aangezien deze internetbank beschikt over een bijzonder uitgebreid scala aan debitcards. Fysieke Virtuele, maar Metal, dit zijn milieuvriendelijke debitcardcards met zeer uitgebreide verzekeringsmogelijkheden. Denk aan aankoopgaranties en medische verzekeringen. Zo kan je dus besparen op je reguliere ziektekostenverzekering en ben je wellicht een stuk goedkoper uit.
Naast de reeds besproken persoonlijke debitcards zijn die van N26 ook erg handig om eens te bekijken. Deze debitcards hebben vergelijkbare varianten als die van Openbank. Openbank geniet wel mijn voorkeur omdat je dan een gratis bankrekening erbij cadeau krijgt.

Zakelijke debitcards

Wat de zakelijke debitcardaanbieders betreft zijn er heel veel aanbieders op de markt. Zoals gezegd is Soldo er een die bij veel mensen hoog in aanzien staat. Dit is een zakelijke debitcardsysteem wat meegroeit met je bedrijf. Je kan heel makkelijk zakelijke debitcards aanmaken. Als je ze in virtuele vorm aanmaakt, dan kan je werknemer(s) of je team er direct over beschikken. Uiteraard hou je rekening met de beschikbare budgetten. Dit kan je zeer eenvoudig instellen in het goed beveiligde debitcardbeheersyteem. Deze zakelijke debitcard is aan te vragen voor eenmansbedrijfjes, maar ook voor grote ondernemingen. Heb je een MKB bedrijf dan beveel ik Moss aan. Dit debitcardsysteem is expliciet ontworpen voor het Midden- en Kleinbedrijf. Tot slot hebben we ook nog de zakelijke debitcards van Payhawk aan te bieden. Deze zakelijke debitcards zijn voor elke onderneming geschikt. Of je Zzp'er , Freelancer, MKB'er of een grote onderneming hebt maakt niet uit.
Ook voor Payhawk geldt dat je eerst een gratis Demo aan kan. vragen.

Reacties
Categorieën