Heb je met een debitcard te maken met het BKR

Met een debitcard heb je niet te maken met het BKR, dit komt omdat er bij een debitcard geen sprake is van een lening of van een krediet. Je stort bij een debitcard vooraf geld op de kaart voordat je er een betaling mee kan verrichten. Dit voorkomt impulsief koopgedrag!

Wat is het verschil tussen een creditcard en een debitcard?

Het verschil tussen een creditcard en een debitcard zit voornamelijk in het verschil dat je bij een creditcard geld leent en dus geregistreerd wordt bij het BKR.

Wat is het BKR en wanneer krijg je ermee te maken?

Het BKR is het Bureau voor Kredietregistratie waar jij als consument mee te maken krijgt als je een geldlening afsluit. Dit kan een lening voor consumptief krediet zijn, maar ook een lening voor je eigen woning, ook wel een hypotheciare lening genoemd.
Zolang je op tijd aan je financiƫle verplichtingen inzake uitstaande leningen voldoet is er niks aan de hand. Er is dan sprake van een positieve BKR registratie. Op het moment dat je te laat betaalt kom je in een negatieve spiraal terecht en zet het BKR je in een negatieve BKR registratie.

Kunnen bedrijven informatie opvragen bij het BKR?

Bedrijven zoals banken en kredietverstrekkers kunnen informatie bij het BKR opvragen over jouw kredietwaardigheid. Het kan dus zijn dat je als wanbetaler of als iemand die regelmatig te laat betaalt bekend staat bij het BKR. Als je een nieuwe lening aan wil vragen bijvoorbeeld voor een vakantiewoning of voor een luxe jacht dan wordt je geweigerd.
Banken moeten zich ook houden aan de regels van het BKR register.
Kredietverstrekkers hebben overigens een meldplicht bij het BKR als zij aan jou een lening verstrekken.

Heb je liever geen creditcard

Ik kan me heel goed voorstellen dat je nadat je dit hebt gelezen liever geen creditcard wil omdat je niet van schulden en van een negatieve BKR registratie houdt. En laten we eerlijk zijn, met een creditcard overzie je de uitgaves niet goed genoeg. Denk maar hoe makkelijk het impulsief uitgeven van geld gaat met een creditcard. Je kan altijd afrekenen en of je voldoende geld had op het moment van betalen zal je pas later merken, namelijk als je de rekening van het creditcardbedrijf gepresenteerd krijgt.

Waarom zou je kiezen voor een debitcard?

Je kiest voor een debitcard omdat je met een debitcard dezelfde mogelijkheden hebt als met een creditcard. Maar vooral omdat je wil genieten van de voordelen van een creditcard, maar niet van de nadelen. De debitcard blinkt hier in uit! Met name het vooraf opwaarderen van de debitcard is een enorm groot voordeel. Je kan zo alleen maar geld uitgeven wat je echt hebt. Dit in tegenstelling tot een creditcard, waarbij je geld leent. Met het risico dat je in de schulden terecht kan komen.
Ook kies je voor een debitcard omdat je graag wereldwijd betaalgemak wil hebben.

Kan ik met de Mastercard debitcard overal afrekenen?

Met Mastercard kan je overal afrekenen. Mastercard heeft meer afrekenmogelijkheden dan Visa, ook buiten Nederland.
Ook wat betreft het opwaarderen van je tegoeden adviseer ik de Viabuy debitcard of een van de N26 debitcards.. Met de Viabuy of de N26 debitcard kan je makkelijk en supersnel je debitcard opwaarderen. Dit doe je met een persoonlijk aan jou toegekend IBAN bankrekeningnummer. Deze bankrekening die je gratis bij je debitcard ontvangt biedt jou als eigenaar van de debitcard ongekende mogelijkheden. Met dit bankrekeningnummer kan je overal ter wereld, dus met PC, laptop, Macbook, en smartphone je debitcard binnen enkele minuten opwaarderen. Dit is erg handig als je onderweg een aankoop wil doen of bijvoorbeeld even snel een Netflix abonnement af wil sluiten.
Ook anderen kunnen onder vermelding van jouw IBAN-bankrekeningnummer je debitcard opwaarderen.
Uiteraard kan de debitcard ook contant worden opgewaardeerd.

Klik Hier voor meer informatie>>>

Reactie plaatsen