Pay2D debitcard is de opvolger van 3V

Pay2D debitcard is de opvolger van 3V

Je kan je afvragen of PAY2D met VISA en V-PAY een veiliger betaalmiddel is dan de 3V card. Misschien kan je je nog herinerren dat de 3V card fraudegevoelig was. Er zijn meerdere fraudegevallen bekend waarbij personen via iemand anders zijn telefoonrekening een 3V card opwaardeerden, met het gevolg dat iemand anders onterecht werd aangeslagen voor enorme hoge telefoonkosten.

Een gevaarlijke opwaardeermethode

Met de 3V card was een van de opwaardeermethodes, het telefonisch opwaarderen via een 0900 nummer (beltegoed.nl). Zowel het opwaardeerbedrag als de opwaardeerkosten van maar liefst 50% kwamen op de telefoonrekening terecht van de eigenaar van het opgegeven telefoonnummer. Het was dus heel makkelijk om te frauderen en het telefoonnummer van iemand anders op te geven.
Stel je voor: je gebruikt de telefoon van je baas. Je baas krijgt dan al de opgewaardeerde bedragen plus de enorm hoge opwaardeerkosten voor zijn rekening. Ook kan jezelf de dupe worden als iemand anders jouw telefoonnummer gebruikt.
Je begrijpt dat dit systeem zeer fraudegevoelig is en dat het echt niet aanvaardbaar is.

Heeft PAY2D er van geleerd?

PAY2D is de opvolger van de 3V card. Het wordt door de uitgevende partij (ABN/AMRO) een debitcard genoemd. Maar als je er goed over nadenkt dan ontdek je dat het geen debitcard is maar een creditcard. De kosten worden achteraf doorberekend naar een opgegeven telefoonrekening. Er moet dus achteraf betaald worden. Daarom is er sprake van een creditcard en leen je dus geld.

Je verliest snel het overzicht in je geldzaken

Zoals gezegd heb je met de PAY2D card een creditcard in handen. Doordat er achteraf een fors bedrag via jouw telefoonrekening wordt berekend, raak je al snel het overzicht in je uitgaves kwijt. Je doet er verstandig aan om een echte debitcard te gebruiken, waarbij je geen geld leent en waarbij je achteraf niet wordt aangeslagen voor de enorme hoge opwaardeerkosten zoals bij PAY2D.

Debitcard

Reactie plaatsen