Opgroeiende kinderen

Als je kinderen groter worden, zal je merken dat ze flink hard groeien. Ze groeien snel uit hun kleren en schoenen. Als ze klein zijn, kun je nog wel eens kleren van een ander overnemen.

Als ze ouder worden, kunnen ze daar best commentaar op gaan geven, ze krijgen een eigen mening en dat zal je weten! Je komt hierdoor ook voor hogere onkosten te staan. Het is best moeilijk om aan hun wensen tegemoet te komen, en toch ook de onkosten niet al te hoog te laten oplopen. Je kan onmogelijk aan iedere bevlieging gehoor geven. Ook hoeven je kinderen niet persé in merkkleding te lopen, om erbij te horen.

Kinderen leren ervan om keuzes te maken

Het is helemaal geen schande om af en toe “nee” te zeggen. Als kinderen altijd hun zin krijgen, beseffen ze ook niet dat je keuzes moet maken. Als je het ene koopt, heb je geen geld om ook dat andere te kopen.

Als ze later groot zijn, zullen ze ook niet meteen een hoog salaris hebben om alles te kopen waar ze zin in hebben. Het helpt ze, als ze dat tijdens het opgroeien al ontdekt hebben. Veel van de jongeren die nu geldproblemen hebben, hebben moeite om af en toe met minder genoegen te nemen, omdat ze dat niet gewend zijn.

Spelletjes spelen

als je kinderen wat groter worden, zal je merken dat ze steeds vaker computerspelletjes spelen waarbij extra onkosten kunnen komen. Vaak kun je tijdens het spel extra levels, punten, bommen, enzovoort aanschaffen. Het vervelende is dat aan veel computerspelletjes een creditcard gekoppeld moet worden. Als tijdens het spel iets aangekocht wordt, wordt dat automatisch van je rekening afgeschreven.
Het kan dus gebeuren dat je aan het eind van de maand ontdekt, dat je kind zonder erg veel geld heeft uitgegeven. Als je later de rekening krijgt, kan je wel eens schrikken. Om dit te voorkomen kun je de VIABUY kaart koppelen aan de Google Play store, de Appstore of aan een ander spelletjes account zoals het Playstation- of het Xbox netwerk.

De kaart opwaarderen

De kaart kan je contant opwaarderen bij het Grenswisselkantoor of bij Western Union. Het kan leuk voor je kind zijn als hij/zij eens in de zoveel tijd het gespaarde (zak)geld zelf kan storten op de eigen debitcard.
Zo kan je kind er daarna een leuk spel voor kopen op internet of een bestaand spel met bijvoorbeeld een extra level uitbreiden.

Wat kan je zelf doen?

Probeer van te voren al rekening te houden met wat je te wachten staat. Sommigen maken elk jaar een financiële planning. Probeer geld te reserveren voor de onkosten die gaan komen. Als de kinderen naar de middelbare school gaan, betekent het vaak ook: een grotere fiets kopen, die tegen een stootje kan.

Het groter worden van je kinderen, betekent bijvoorbeeld ook, dat ze achterin de auto meer ruimte nodig hebben. Is jouw auto nog wel groot genoeg? Voorlopig moet je ze nog overal naar toe brengen, en als je met de auto op vakantie gaat, is het ook prettig als je niet hoeft te proppen. Een grotere auto kost wel meer wegenbelasting en verbruikt meer benzine, dus kies er alleen voor als je auto ook vaak door het hele gezin benut wordt.

Sporten

De sportclubs van je kind(eren) worden ook steeds duurder. En waarschijnlijk vind je het toch wel belangrijk, dat ze aan sport doen. Als je kind impulsief is, en alles wel leuk vindt, laat het dan eerst proeflessen meedraaien om te ontdekken wat echt bij hem of haar past. Dat scheelt een hoop contributie voor niet bezochte activiteiten

Zakgeld

En wat te denken over zakgeld. Het is natuurlijk nooit genoeg, en kinderen in de klas krijgen altijd meer…Jij bent degene die weet wat je kan missen, en er zijn genoeg sites waarop je kan kijken of je een beetje redelijk zit. Je wil ze toch door het geven van zakgeld goed met geld om leren gaan? Het hoort ook bij het opvoeden. Hoe ging dat vroeger bij jou? Doe je het heel anders, of was het systeem van je ouders zo gek nog niet?

Rekening houden met de toekomst

Het is handig, om  er rekening mee proberen te houden, dat de zaken wel eens wat slechter kunnen gaan, of je nou ZZP’er bent of voor een baas werkt. Heb jij een noodscenario klaar staan voor het geval dat…?

Een ding is zeker: voorkomen is beter dan genezen. Bestel daarom nu de Viabuy Debitcard door op de volgende link te klikken: Bestel de Kaart>>>

 

Reactie plaatsen