Openbank Mastercard Debitcard
OpenBankDebitcard
OpenBankDebitcard
0

Openbank Mastercard Debit card

0

Openbank geeft R42 Mastercard debitcards uit  met bijzonder hoge Cashbacks. Dit zijn debitcards zonder vaste kosten.
Deze debitcard is gekoppeld aan een vaste bankrekening bij Openbank.
Eerst even meer over Openbank, voor we verder gaan me de uitleg van de R42 debitcard.
Sinds haar oprichting in 1995 behoort deze bank tot de Banco Santander groep. (bron:wikipedia). Zo heeft de bank een eigen banklicentie en staat ingeschreven in het bankregister van de Banco de Espania met bankcode 0073. Het is een bank met meerdere kanalen waar transacties zowel telefonisch als via internet kunnen worden gerealiseerd. De bank heeft een fysiek kantoor in Madrid. Openbank heeft inmiddels al meer dan 2 miljoen klanten waarvan velen een debitcard in hun bezit hebben.


Wat zijn kenmerken van Openbank debitcards

De R42 Mastercard debitcard kent vele reisvoordelen, de Virtuele card heb je direct in je mailbox, en dankzij Apple Pay en Google Pay kan je hem gebruiken alsof het een fysieke debitcard in handen hebt. Tot slot kent de metal debitcard, naast dat deze goed zorgt voor het milieu, een aantal extra verzekeringen, zoals een zeer uitgebreide ongevalverzekering voor als je in het buitenland verblijft, en een reis- en annulering in binnen- en buitenland.

Veiligheid van de debitcards van openbank

Aangezien het prepaid betaalpassen zijn waar je eerst je eigen geld op dient te storten is het superveiling. Door dit enorm grote voordeel kan je nooit rood komen te staan en heb je de volledige controle over je inkomsten en uitgaven. Het zijn dus prepaid betaalpassen waarbij je geen geld leent, maar eerst je eigen geld op de kaart stort. Daarna kan je dus overgaan tot je persoonlijke aankopen, maar ook je hotelreserveringen en het huren van een auto doe je ermee.

Bovendien is het mogelijk om met deze prepaid betaalpassen door anderen, dus bijvoorbeeld door je werkgever je salaris op de debitcard te laten storten. Dit gebeurt door middel van de welbekende IBAN codes waar elke Europese bank gebruik van maakt. En in het geval van betalingen van of naar Amerika maak je dankzij de Openbank debitcards gebruik van Correspondent Banking.

Vele mogelijkheden van banktransacties heb je met elke Openbank debitcard

Bij de vele mogelijkheden van de banktransacties kan je denken aan: Je hebt met de Openbank debitcard een prepaid betaalpas in handen met alle mogelijke nationale- en internationale bankfuncties, zoals:

 • Rekeningen betalen
 • Salaris laten storten
 • Betalingen aan leveranciers
 • Ontvangsten van je opdrachtgevers
 • Inkomsten uit je webshop
 • Wereldwijd geld overboeken naar anderen
 • Inkomsten uit een studentenbaantje storten
 • Je kan iedereen over de hele wereld geld op jouw kaart laten storten
 • Ieder ander kan ook geld op jouw kaart storten

De beste betaalmogelijkheden

De Openbank debitcards, of het nou de R42 , de virtuele of de metal debitcard betreft, allemaal hebben ze dezelfde en de allerbeste betaalmogelijkheden.
Je hebt in wezen een prepaid betaalpas in handen met dezelfde betaalmogelijkheden als de traditionele creditcard, met zoals gezegd het Grote voordeel dat je met deze prepaid betaalpassen geen geld leent maar eerst je eigen geld of het geld van een persoonlijke relatie of een zakenrelatie op de kaart stort.
 Daarnaast werken deze persoonlijke debitcards van Openbank zeer effectief met elke andere IBAN bankrekening. Het geld is razendsnel op jouw debitcard gestort,
De Openbank debitcards bieden hierdoor dus unieke mogelijkheden. Door het openen van een Gratis Openbank bankrekening ontvang je niet alleen een fantastische debitcard, maar ook een bankrekening met zeer veelzijdige mogelijkheden. Zoals dat je contant geld op de debitcard kan storten, Je incasso's in kan stellen en nog veel meer. 

Word klant en open een spaarrekening met een hoge rente en een welkomstbonus, en koppel daar een gratis betaalrekening met een debitcard aan

Als je klant wordt bij Openbank wat overigens volledig gratis is, dan open je met enkele simpele muiskliks een bankrekening waar je al je betalingen mee kan doen. Vervolgens krijg je op een daarbij behorende spaarrekening of depositorekening een enorm hoge rente van maar liefst 3,65 procent en 50 Euro welkomstbonus. En je beschikt over een debitcard waarmee je overal ter wereld af kan rekenen. Eigenlijk is het een fantastisch alternatief voor een creditcard.

Interessant alternatief voor een creditcard

Openbank persoonlijke Mastercard Debitcard is een zeer interessant alternatief voor een creditcard. Omdat de Openbank debitcard eerst opgewaardeerd moet worden voor gebruik, vindt er geen BKR-controle plaats. De reden hiervoor is dat je geen geld leent. Daarom hoef je dus geen financiële gegevens van jezelf te overleggen en handig om alvast te weten is dat je de fysieke debitcard morgen al in huis kan hebben. Maar als je direct over een Openbank Debitcard wil beschikken, om er direct je aankopen op internet mee te doen, bijvoorbeeld voor de Black Friday aankopen of voor als je snel op vakantie gaat en ter plekke een auto wil huren, dan kan je kiezen voor de Ecommerce debitcard van Openbank.
De Openbank debitcards zijn anders dan traditionele creditcards, waarbij je achteraf de rekening betaalt en dus geld leent. Bij een debitcard leen je geen geld, maar stort je vooraf geld op de kaart. Zo kan je dus niet in de schulden terecht komen. Hetgeen bij een creditcard wel het geval is.
Voordat je verder gaat lezen over de mogelijkheden, is het van belang om te weten hoe de debitcard van Openbank jou kan helpen om je inkomsten en uitgaven meer in balans te krijgen.

Uitstekend financieel overzicht

Met de Openbank debitcards heb je een veel beter financieel overzicht, dan dat je met een creditcard hebt. De oorzaak hiervan is dat je van tevoren geld op de kaart stort, maar ook dat je elk moment een melding op je telefoon krijgt, dat je saldo is gewijzigd. Zo weet je ten alle tijden hoe je er financieel voor staat.

Mogelijkheden van de Openbank debitcards

 • Wereldwijd Contactloos betalen
 • Brandstof tanken en afrekenen op tolwegen
 • Betalen in supermarkten, hotels en restaurants
 • Huren van een auto in binnen-en buitenland
 • Netflix registratie voor de leukste films
 • Opladen, zowel contant als online bij elke Western Union- en bij elk Grenswisselkantoor, maar ook bij Europese bankkantoren
 • Koppelen aan Betfair (online weddenschappen, Casino, voetbal).Jouw gewonnen geld wordt direct op je Openbank debitcard gestort

Nog meer mogelijkheden

 • Mobiel bankieren
 • Acceptgiro’s direct overmaken
 • Je rekeningen betalen
 • Je Openbank debitcard aan je Paypal account koppelen
 • Je registreren voor Apple Music, Itunes, Spotify en Deezewr
 • Al je bankzaken regel je online met je persoonlijke Openbank rekening (ontvang je gratis bij je debitcard).
 • Bij Amazon en Bol.com inkopen doen
 • Elke relatie kan geld op jouw kaart storten (via IBAN bankrekening van je Openbank debitcard
 • Onbeperkte opwaardeermogelijkheden/li>
 • Onbeperkte opwaardeermogelijkheden>
 • PSD2 ready
 • Handelen in cryptocoins, op de effectenbeurs en op elk ander beleggingsplatform
 • Inzetten op gokwebsites

Hieronder licht ik de populairste Openbank toepassingen toe die dus veel gebruiikt worden door mijn klanten.

Autohuur

Een auto huren kan je met een creditcard, dus ook met een debitcard. Dit komt omdat een debitcard een vooraf oplaadbare creditcard is en dezelfde mogelijkheden heeft als een creditcard.
Ik kwam in 2016 een interessant persbericht tegen wat ik graag met je wil delen.

Nadat ik een persbericht had gelezen met de mededeling van verkeersbureau.info dat in 2016 al meer dan 70% van de kaarttransacties met een debitcard plaatsvonden, is het hoog tijd om dat in een van de blogs te vermelden. Waarom in deze blog? Openbank levert aan jou een debitcard met onbeperkte opwaardeer- en bestedingsmogelijkheden en dat kan heel handig zijn als je op vakantie bent en meer uitgaven wil doen dan alleen die autohuurtransactie.
Besef tevens dat er bij het huren van een auto borg om de hoek komt kijken. Elk autoverhuurbedrijf bepaalt zelf de hoogte van de borg. Dus vraag dit na.
Omdat het bij de Openbank debitcards niet van toepassing is hoeveel je op de kaart stort, is deze debitcard bijzonder geschikt om een auto te huren in binnen- en buitenland.. Mede omdat je dus ook nog andere vakantieuitgaves ter plekke wil kunnen doen.

Internetdiensten

Internet is tijdens de huidige Coronacrisis erg in opmars. Liever gaan we niet meer de winkel in, omdat we de kans op besmetting zo laag mogelijk willen houden en het virus ook niet aan anderen over willen dragen. Zo doen we ook tijdens Black Friday onze aankopen met een van de Openbank debitcards. En zeg nou zelf het is toch hartstikke makkelijk om op internet je aankopen te doen. Zeker nu we steeds meer vaker thuiswerken.
En het gaat niet alleen om internet aankopen in de vorm van producten of gadgets die je graag wil hebben. Maar steeds vaker kunnen we abonnementen afsluiten om bijvoorbeeld naar leuke series te kijken of we willen graag bepaalde game-uitbreidingen hebben van het spel dat we graag online spelen. als je met je debitcard afrekent dan heb je ook daar direct de beschikking over.

Internetaccounts

Wellicht heb je nog een oude betaalkaart aan je game-accounts gekoppeld. Maar nu je een Openbank debitcard in huis hebt, moet je daar nog dingen in veranderen. Vergeet dus niet die aanpassing te doen. Anders kan het je overkomen dat je niet meer met die oude methode af kan rekenen als die kaart verlopen is, of als je die hebt opgezegd. Over het algemeen moet je het 16-cijferige debitcardnummer, de csv-code en de vervaldatum veranderen. En voordat je een spel of een uitbreiding wil kopen waardeer je natuurlijk eerst je debitcard even op. Want anders kan je namelijk geen aankoop doen en een Openbank debitcard is wel zo veilig omdat je door deze manier van werken alleen maar geld uit kan geven wat je werkelijk hebt.

Kopen buiten internet om

Nu shoppen we waarschijnlijk minder vaak online, alhoewel het er de BlackFriday dagen niet zo op leek. Maar aangezien de Corona ooit voorbij zal zijn, willen we toch met diezelfde Openbank debitcard weer offline aankopen gaan doen en gelukkig kan dat dan ook weer met je huidige debitcard.
Dit zijn dus de aankopen en de transacties die je doet in alle gevallen dat je geen computer of mobiel nodig hebt. Je kan dan zonder problemen overal ter wereld je aankopen doen met de Openbank debitcard. Denk maar aan situaties waarbij je in een fysieke winkel, zoals bijvoorbeeld bij een elektronicazaak of een kledingzaak iets wil kopen. Of je wil onderweg je electrische auto opladen, of je wil afrekenen na een avondje uit. Het is allemaal mogelijk met de Openbank debitcard. Uiteraard kan je, als je dat wil, ook contactloos afrekenen met de Openbank debitcard.

Online aankopen doen waar je maar wil

Je kan wereldwijd, dus ook op internet je aankopen doen, maar ook kan je handelen in Cryptocoins, op online effectenbeurzen en op elk ander beleggingsplatform.

Verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging>

Aankopen die je met de Openbank debitcard doet zijn verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging en incompleetheid. Dus als je een aankoop op internet doet of daarbuiten, dan kan je rekenen dat jouw schade altijd wordt vergoed.

Het Europese depositogarantiestelsel

Zoals dat de Nederlandse bank voorziet in een uitkering als een reguliere bank in Nederland failliet gaat, zo dekt het Europese bankgarantiestelsel ook tot €100.000,- Dit betekent dat al jouuw geldstortingen op je debitcard voor 100% veilig zijn. Handig om te weten is dat je persoonlijke online bankrekening die je bij Openbank hebt lopen gekoppeld is aan je Openbank debitcard. Uiteraard kan je ook zonder dat je de debitcard gebruikt betalingen via die bankrekening verrichten en aangezien deze bankrekening gratis is voor jou heb je geen reguliere bankrekening meer nodig.

Recht op hoge kortingen bij afrekenen met de Openbank debitcard

Als je met je Openbank debitcard afrekent dan heb je recht bij de volgende bedrijven op een hoge korting:

 • Starlite
 • Women secret
 • Springfield
 • Pedro Del Hiero
 • Kortefiel
 • Avis Autoverhuurbedrijf/li>
 • Budget autoverhuurbedrijf
 • Booking.com voor het boeken van je vakantie
 • en nog veel meer kortingen bij vele andere partners
 • Apps aanschaffen

  Steeds meer mensen maken gebruik van een tablet en een Smart- of Iphone om Apps aan te schaffen. Niks makkelijkers dan de Apps die geld kosten met je Openbank debitcard aan te schaffen. Je kan er dan direct over beschikken.

  Het werkt als volgt: Je gebruikt de betaalmethodes Mastercard creditcard. Hier reken je af met je debitcard. Je kan de debitcard namelijk gebruiken alsof je een creditcard in handen hebt. Dit komt omdat je “Mastercard” als betaalmethode selecteert. Dat is waar het om gaat.


  De gewenste betaalmethode

  Voor veel mensen is het nog ingewikkeld hoe de betaalmethode Mastercard debitcard of Mastercard creditcard werkt. Daarom leg ik het hier nog even uit. De Openbank debitcard is een uitgifte van Mastercard in samenwerking met Openbank.
  Mastercard is een debitcard en/of een creditcardmaatschappij die aan Openbank een vergunning heeft verstrekt zodat de betalingen en de ontvangsten via die bank kunnen lopen. Het werkt eigenlijk hetzelfde als dat jouw lokale bank creditcards uitgeeft. Het is dus zo veilig als wat, en jouw geld is 100% veilig bij die bank, daar het depositogarantiestelsel ook bij Openbank wordt gehanteerd.
  Maar hoe dan ook je rekent met de betaalmethode Mastercard af op internet, maar ook daarbuiten. Alleen moet je eerst naar de betaalmethode creditcard Mastercard toegaan en daar reken je af met de debitcard. Dit lijkt omslachtig, maar is het niet. Daar de debitcard een vooraf oplaadbare creditcard is gebruik je dus die betaalmethode.

  Misschien ben je nog niet zo bekend met de debitcard

  Omdat sommige bezoekers van mijn website nog niet zo lang een vooraf oplaadbare creditcard in gebruik hebben genomen, en daarom nog niet exact weten hoe te betalen met een vooraf oplaadbare creditcard, geef ik hier nog wat tips:
  Buiten internet, dus als je betaalt in een restaurant, hotel, of een fysieke winkel dan wordt de ene keer om je handtekening gevraagd die je dan onder het kassabonnetje moet zetten, en een andere keer wordt er om je pincode gevraagd. Het kan ook voorkomen dat je het allebei moet doen, dat hangt van het bedrijf af waar je zaken mee doet.
  Ook kan je veilig afrekenen met een selfie, of door gezichsherkenning van je smartphone.
  Het is allemaal geïntegreerd in de afrekenmethode van Openbank’s Mastercard debitcard.
  Reden genoeg om nu je Openbank debitcard aan te vragen.

Reacties
Categorieën