Opeens €2.500,- armer doordat je even niet oplette
Debitcard
Debitcard
0

Opeens €2.500,- armer doordat je even niet oplette

0

Door Gameverslaving kunnen ouders van minderjarige kinderen enorm in de financiële problemen komen. Het overkwam de moeder van een 12 jarige jongen uit Oegstgeest. Toen zij een smsje van haar creditcardmaatschappij kreeg dat er €2.500,- van haar kaart was afgeschreven. Ze begreep er niks van, want zij had zelf geen uitgaves met de kaart gedaan.
Ze wist dat haar zoon zijn eigen (zak)geld aan games zoals Fortnite besteedde. Door goed bij hem door te vragen ontdekte ze dat hij stiekem uitgaven met haar creditcard deed.

Er is ongemerkt geld van je rekening gehaald.

Zoals je waarschijnlijk al begrijpt kan er met een creditcard ongemerkt geld van je rekening worden opgenomen. Het voorbeeld hierboven spreekt boekdelen. Het komt veel voor dat ouders geen idee hebben wat kinderen achter hun computer of met hun mobieltje doen. Je hebt immers geen tijd om je kinderen elk moment van de dag in de gaten te houden.
Belangrijk is om los van de gevaren die er kunnen gebeuren via internet, ook de financiën goed te bewaken. Dit laatste is met een creditcard erg ingewikkeld, om de simpele reden dat creditcards onder andere aan gameaccounts gekoppeld moeten worden om er een spel mee te spelen. En eenmaal gekoppeld aan een account kan er vrijwel onbeperkt geld mee uit worden gegeven.
Begrijp goed dat een creditcard een geldlening is en dat je schuld door elke uitgave die er met de kaart wordt gedaan alleen maar groter wordt. En als je niet weet dat je kind er met je creditcardgegevens van door is gegaan, of als je niet begrijpt hoe gameaccounts werken, dan kan je maar beter voor een debitcard kiezen. Dit omdat een debitcard een betaalkaart is vergelijkbaar met een creditcard qua bestedingsmogelijkheden, met het enorme grote voordeel, dat je er alleen je eigen geld maar mee kan besteden. Dit doe je door eerst geld op de debitcard te storten en alleen dat geld kan er mee uitgegeven worden.

De debitcard is superveilig, ook voor je minderjarige kinderen

Omdat er met een debitcard alleen maar geld uitgegeven kan worden, maakt dat de debitcard superveilig, ook voor je minderjarige kinderen. In het geval van de moeder van dat jongetje uit Oegstgeest, had ze met een debitcard nooit voor financiële verrassingen komen te staan.

De verleidingen via de socials

Zowel via internet als via de sociale media zelf kan je snel verleid worden om bepaalde aankopen te doen en dat geld zeker ook voor games en gameuitbreidingen. En zeker als je er al gevoelig voor bent zoals dat 12 jarige jongetje uit Oegstgeest dan is een aankoop snel gedaan. Maar als er te weinig geld op de debitcard staat, wat je als ouder dus prima kan regelen, dan is er niks aan de hand en kan de aankoop simpelweg niet doorgaan.
Een prima reden om direct een debitcard aan te schaffen.

Reacties
Categorieën