Online videodiensten reken je af met de debitcard

Online videodiensten reken je af met de debitcard

Steeds meer Nederlanders, waarvan de meesten in de leeftijdscategorie van 18-34 jaar vallen kijken meer online videodiensten dan tv programma’s. Aangezien de meeste online videodiensten vanuit het buitenland worden aangeboden heb je een betaalkaart nodig, waarmee je makkelijk je online videoabonnement maar ook en losse aankoop van audio- of video af kan rekenen. Zo’n betaalkaart is de debitcard.

De debitcard is het ideale betaalmiddel voor al je aankopen

De debitcard is het betaalmiddel voor al je internetaankopen. Dus ook voor on demand video kijken. On demand betekent dat je tegen betaling naar de beste series en films kan kijken. Ook kan je bijvoorbeeld muziekaankopen doen in de Itunes store.
Uiteraard kan je ook bij Google Play Music en bij Apple Music terecht om vervolgens online te kunnen genieten van de allermooiste muziek.
Wil je bij Amazon spannende films op dvd aanschaffen dan is dat uiteraard met de debitcard ook mogelijk.

Is de debitcard het enige betaalmiddel waarmee je af kan rekenen?

Nee, je kan ook met een creditcard afrekenen. Dit is net zoals de debitcard een betaalmiddel waarmee je al je aankopen onder andere op internet kan doen. Maar door een creditcard te gebruiken leen je geld. Je krijgt een krediet wat normaliter ligt tussen de €3500,- en de €5000,-
Maar zoals gezegd leen je met een creditcard geld en bij elke uitgave die je doet bouw je schuld op. Je moet die schuld wel terug zien te betalen. Het grote probleem met een creditcard is dat je de uitgaven niet kan overzien. Dit komt omdat je met een creditcard uit kan geven wat je wil, omdat je toch krediet hebt en vaak vergeet om te noteren wat je uitgeeft.
Aan het eind van de maand zie je hoe je er financieel voorstaat en op dat moment is de kans erg groot, dat als je de rekening van de creditcardmaatschappij ontvangt, dat je die dan niet volledig kan betalen. Je maandelijkse lasten, zoals je huur, energie e.d. worden ook gewoon van je bankrekening geïncasseerd. Je zal dus uitgesteld moeten gaan betalen aan je creditcardmaatschappij. Dit betekent dat je nu een stukje betaalt ( of helemaal niks) en over een maand hopelijk de rest. Voor het deel dat je later betaalt zal de creditcardmaatschappij minimaal 14% aan boeterente in rekening brengen.
Daarom is het beter om een debitcard te gebruiken. Bij een debitcard heb je die vervelende kosten niet.

Hoe werkt een debitcard?

Een debitcard is een vooraf oplaadbare creditcard. Omdat je de debitcard vooraf op moet laden, leen je dus geen geld, en kan je alleen maar uitgeven wat je werkelijk hebt. Hierdoor overzie je de geldzaken voor de volledige 100% en zal je nooit in de schulden terecht komen.
En bovendien kan je de debitcard gebruiken alsof het een creditcard is. Je kan er dus, net zoals met een creditcard, overal mee afrekenen. Je hebt zo niet de nadelen van een creditcard, maar alleen de voordelen.
Reden genoeg om direct een debitcard aan te vragen>>>

Reactie plaatsen