Nieuwe Debitcard voor online aankopen

Nieuwe Debitcard voor online aankopen

Ics een grote Nederlandse creditcardverstrekker heeft de voormalige prepaid creditcard, die beter bekend heeft gestaan als debitcard weer in het leven geroepen. Deze debitcard heeft jaren terug bestaan, maar was toen gestopt omdat er naar mijn bescheiden mening aan creditcards meer verdiend kon worden. Zoals trouwe bezoekers van mijn  website weten is dat er aan het gebruiken van een creditcard financiële risico's zijn verbonden. Dit komt omdat je met een creditcard geld leent en vaak dat geleende geld niet op tijd terug kan betalen en een forse boete moet betalen aan de creditcardmaatschappij. Daar verdienen die bedrijven flink aan. De nieuwe debitcard van ICS de Go debitcard, welke in de plaats komt van de voormalige Classic debitcard is mooier van kleur, de vorige was grijs en de Go debitcard wordt uitgevoerd in 3 verschillende kleuren. Je kan dus kiezen uit blauw, oranje en groen. Dat is natuurlijk wel leuk, maar het gaat uiteraard om de functionaliteit van de kaart en of ie veilig is.

Beter een debitcard dan een creditcard

Je weet nu dat een debitcard veiliger is dan een creditcard. Je leent bij een debitcard geen geld, maar stort eerst je eigen geld op de rekening. Daarna heb je dezelfde mogelijkheden als bij een creditcard. Je kan er dus wereldwijd je aankopen mee doen, zowel op internet als daarbuiten.

Is het veilig om met een debitcard af te rekenen?

Ja het is veilig omdat net zoals bij een creditcard bij een debitcard je aankopen ook vrijwel altijd voor 100% zijn verzekerd. Anders is het bij iDEAL, want als je met iDEAL afrekent dan is je geld niet verzekerd. Dit kan je nalezen in een recent artikel van Nu.nl

Hoe reken je af met een debitcard?

Je kan met een debitcard op internet afrekenen door het 16-cijferige debitcardnummer in te voeren bij de betaalmethode "Mastercard creditcard". Onderweg kan je afrekenen door Apple Pay of Google Pay aan je Iphone of je smartphone te koppelen. Je hoeft dus niet meer met iDEAL af te rekenen en je aankopen zijn voor 360 dagen beschermd. Dit kan ook erg handig zijn voor als een deel van je bestelling niet aankomt of als er schade aan de bestelde producten is. Ook dan word je voor 100% vergoed.

Is de Go debitcard van Ics de enige debitcard?

Nee, er zijn ook debitcards van N26 en van Viabuy hier verkrijgbaar. Dit zijn net zoals de Go debitcard persoonlijke debitcards. Daarnaast bieden wij van Mijndebitcard.nl ook zakelijke debitcards aan zoals die van Soldo en Everest.

Inkomenseisen

Bij een creditcard zijn er inkomenseisen, je financiën worden dan door het Bureau kredietregistratie (BKR) onder de loep genomen. En nu zeker in de tijd dat door Corona veel mensen hun inkomen hebben zien verminderen en door het veelvuldig gebruik van een creditcard heel diep in de schulden terecht zijn gekomen is een persoonlijke debitcard ideaal. Je hebt geen lange wachttijden in verband met de financiële controles zoals dat bij een creditcard het geval is. Je wordt altijd direct geaccepteerd en hebt in de meeste gevallen de debitcard de volgende dag al in huis.

Reactie plaatsen