Negatieve BKR notering, liever niet

Een negatieve BKR notering krijg je als je jouw rekeningen niet op tijd voldoet. Dit is iets anders dan de BKR controle waar je mee te maken krijgt als je een creditcard of een andere lening aanvraagt.
Vaak realiseren we ons niet dat een creditcard een lening is. Bij deze leenvorm wordt je inkomen doorgenomen. Je moet dus heel veel financiële gegevens overleggen. Hoe is je arbeidsverleden? Is de kans groot dat je werkeloos wordt? Het is dus van belang dat je een stabiel inkomen hebt, ook zal je een stabiel persoon moeten zijn en niet elke keer van de een naar de andere baan hoppen.
Je begrijpt dat vaak van baan veranderen onzekere financiële factoren met zich mee kan brengen.

Onzekere financiële factoren

Deze factoren wil ik belichten, omdat velen geen geld hadden gereserveerd voor onzekere financiële factoren. Denk aan inkomensterugval doordat je in een echtscheiding terecht bent gekomen, je niet goed functioneert in je werk, waardoor je ontslagen wordt.
Maar ook kan je voor andere onverwachtse kosten komen te staan zoals dat er opeens wat aan je huis moet worden opgeknapt of dat je auto een defect heeft.
Dit zijn slechts enkele voorbeelden. In jouw persoonlijk leven kan er natuurlijk van alles aan de hand zijn. En alles kost geld. Probeer alsjeblieft geld achter de hand te houden door slim te banieren.

Slim bankieren

Bij slim bankieren hoort niet alleen een gratis internetbankrekening zoals die van Viabuy (waarover zometeen meer), maar ook een slim betaalmiddel zoals de debitcard.
Een debitcard is namelijk een vooraf oplaadbare creditcard, met de voordelen van een echte creditcard, maar niet de nadelen. Een heel groot nadeel van een creditcard is dat je geld leent en bij elke uitgave die je met een creditcard doet wordt je schuld groter.
Met een debitcard heb je dit probleem niet omdat je met een debitcard geen geld leent. Je stort eerst je eigen geld op de kaart en daarna kan je met de debitcard overal ter wereld afrekenen.

Viabuy debitcard met gratis IBAN bankrekening

Zoals beloofd zou ik je meer vertellen over de gratis IBAN bakrekening die je bij de Viabuy kaart cadeau krijgt. Via deze persoonlijke IBAN bankrekening kan je geld direct op je debitcard storten of laten storten. Iedereen kan namelijk geld op je debitcard storten, er zijn geen beperkingen. Zowel per bank als contant kan de Viabuy kaartrekenng worden opgewaardeerd. Mooi is ook dat je door deze debitcard te gebruiken altijd en overal inzicht hebt in al je geldzaken.

Debitcard

Reactie plaatsen