Met welke betaalkaart betaal je 100% veilig?
Debitcard
Debitcard
0

Met welke betaalkaart betaal je 100% veilig?

0

Om te begrijpen met welke betaalkaart je veilig betaalt, moet je eerst weten wat een betaalkaart is en wat je ermee kan. Een betaalkaart is een fysieke betaalpas, zoals een bankpasje, een debitcard, of een creditcard.
Zo zijn er bankpasjes van Maestro. Deze bankpassen worden door Mastercard incorporated, een Amerikaans bedrijf, uitgegeven.
Ditzelfde bedrijf geeft debit- en creditcards uit. Het verschil met de Maestro passen is dat de debit- en de creditcard niet aan je bankrekening zijn gekoppeld.

Is Mastercard het enige bedrijf die betaalkaarten uitgeeft?

Nee, Visacard en American Express geven ook betaalkaarten uit. Echter doen deze bedrijven dat niet alleen. Zij sluiten contracten met een tweede bedrijf af. Waar je als consument of als bedrijf kaarten kan bestellen.

Is het betalen met een Maestro betaalkaart veilig?

Een Maestro betaalpas is een van de weinige betaalkaarten die aan je persoonlijke bankrekening is gekoppeld. En aangezien je kan pinnen met deze pas, wat ook veelvuldig gebeurt, verlies je de controle over je geldzaken. Of je zou een zeker bedrag voor het pinnen moeten reserveren op je bankrekening en dat heel erg goed bij moeten houden. Uit de praktijk is gebleken dat niemand dat doet.

Is een creditcard aan een bankrekening gekoppeld

Er zijn creditcards die aan een bankrekening gekoppeld zijn. Hier schuilt dus hetzelfde gevaar in als bij de Maestro bankpas. Het grote verschil met de Maestro bankpas is dat bij een creditcard (die de bank dus uitgeeft als je een rekening afsluit) dat de met de creditcard gedane uitgaven aan het eind van de maand van je bankrekening wordt afgeschreven. Een lastig moment, want dan gaan ook al je automatische afschrijvingen eraf.

Reserveer jij geld voor bepaalde zaken?

Een van die zaken waar je geld voor zou kunnen reserveren zijn je creditcarduitgaves. Dit is een heikel punt. Niemand doet dat! Je sluit een creditcardlening af omdat je bijvoorbeeld een auto wil huren in het buitenland, of een Netflix abonnement af wil sluiten in Amerika. Maar ook onderweg, tijdens vakantie, reken je af met je creditcard.
Ongemerkt wordt je creditcardschuld groter. Je zal toch aan het eind van de maand die rekenng moeten voldoen. Red je dat niet omdat andere uitgaven anders in het gedrang komen, dan ga je een hele hoge boeterente betalen. Dit wil je echt niet!
De oplossing is een betaalkaart waarbij je geen geld leent en ook geen last hebt van dat je geld direct van je bankrekening wordt afgeschreven. Zo’n betaalkaart is er.

De debitcard is de creditcard zonder zorgen

De debitcard is een alternatieve creditcard. Met de debitcard leen je geen geld, maar stort je eerst geld op de kaart en daarna kan je er pas mee betalen.
Hierdoor heb je altijd 100% controle in je geldzaken en je geen geld uitgeven wat je niet hebt.
Reden genoeg om direct een van de N26 debitcards te bestellen.

Reacties
Categorieën