Met de debitcard kan je geldzorgen voorkomen
Debitcard
Debitcard
0

Met de debitcard kan je geldzorgen voorkomen

0

Toen ik vandaag in de krant las dat steeds meer mensen problematisch in de schulden terecht zijn gekomen, dacht ik direct hadden ze de debitcard maar gebruikt in plaats van hun standaard bankpas.

Waarom je beter een debitcard dan je standaard bankpas kan gebruiken

Met een debitcard leen je geen geld, maar kan je alleen maar uitgeven wat je hebt. Dit is bij je standaard bankpas vaak anders. Op je reguliere bankrekening heb je meestal krediet. Je mag meestal €1.000,- rood staan bij je bank. Dit brengt een zeker risico met zich mee omdat er ook nog andere rekeningen zijn die je door de maand heen moet betalen.

Onbewust pingedrag met je standaard bankpas

Het is algemeen bekend dat wij Nederlanders veel te vaak onbewust pinnen, hetgeen ons in ernstige financiële problemen kan brengen. Hoe overzie je hoeveel geld je aan het eind van de maand overhoudt om al je rekeningen tijdig te kunnen voldoen of door je crediteuren te laten incasseren. De laatst genoemde ken je wel als automatische incasso’s.

Is het afrekenen met een creditcard de oplossing?

Een creditcard is een geldlening en veelal moet je bij geldleningen het geleende bedrag verhoogd met een fors rentepercentage terugbetalen. Nu is het bij een creditcard zo dat je heel makkelijk geld kan pinnen. In wezen is dit dus hetzelfde als bij de Maestro bankpas van je reguliere bank. Het verschil is wel dat je bij een creditcard direct geld leent en bij je Maestro bankpas pas nadat het saldo van je bankrekening onder €0,- komt.
De hamvraag is nu of je bij een debitcard ook je geldzaken niet overziet.

De debitcard is de creditcard zonder zorgen

Omdat je bij een debitcard geen geld leent en net zoals bij een creditcard overal ter wereld af kan rekenen. Is de debitcard de ideale oplossing om geldzorgen te voorkomen. Met een debitcard ga je enorm bewust met je geld om. Dit komt omdat je eerst je eigen geld of tegoed op de kaart moet storten voordat je er een betaling mee kan verrichten.
Bestel daarom nu een van de N26 debitcards>>>

Reacties
Categorieën