Finomdebitcard
Debitcard
Debitcard
0

Met de debitcard bieden we persoonlijke en zakelijk uitgavenbeheer aan

0

De debitcard wordt al zo lang uitgegeven als dat het internet er is. Net zoals de traditionele creditcard waarbij je financieele verleden wordt doorgenomen door de creditmaatschappij of de bank, bestaat de debitcard. De persoonlijke debitcard wordt door heel veel Nederlanders en Belgen enorm hoog gewaardeerd

Waarom de debitcard zo waardevol is

De debitcard is zo waardevol, omdat je geen geld leent, maar je stort eerst je eigen geld op de kaart. Zo ga je enorm bewust met je geld om. Dit heeft veel voordelen. Onder andere het voordeel dat je 100% controle hebt over je inkomsten en uitgaven. Vooral dat uitgavenbeheer is enorm belangrijk, zowel voor particulieren als voor bedrijven. We zien ook dat zowel de persoonlijke debitcardmarkt als de zakelijke debitcardmarkt enorm groeit. Er worden meer verschillende soorten debitcards aangeboden dan welke andere betaalkaart dan ook. En dat is niet zomaar. Steeds meer mensen vinden het zeer comfortabel om met een debitcard geld uit te geven.

Virtuele debitcards

Er zijn virtuele debitcards, dit zijn digitale debitcards die je heel eenvoudig kan bestellen , hiervoor de link naar de persoonlijke. Uiteraard zijn er ook zakelijke debitcards in vele vormen. Voor elk soort onderneming dus.

Wat is een persoonlijke debitcard?

Een persoonlijke debitcard is een vooraf oplaadbare creditcard. Dus een betaalkaart waarbij je geen geld leent, maar eerst je eigen geld op de kaart stort middels een aan de kaart gekoppeld IBAN bankrekeningnummer. Daarna kan je er wereldwijd je aankoop mee doen. Een fysieke debitcard gebruik je op dezelfde manier als een creditcard. Het zestien cijferige kaartnummer koppel je aan "Creditcard Mastercard" in de webshop waar je wat koopt. Gevolgd door het driecijferige csv nummer. De persoonlijke virtuele debitcard ontvang je na bestellen direct in je mailbox, en dan werkt het exact hetzelfde als de fysieke debitcard. Je koppelt Google Pay of Apple Pay aan de debitcard en koppelt hem vervolgens aan je smartphone of iPhone, en zo heb je in wezen een. virtuele debitcard met dezelfde gebruiksmogelijkheden als debitcard of een creditcard.

Wat zijn zakelijke debitcards?

Zakelijke debitcards geven werknemers de mogelijkheid om een zakelijke uitgave te doen. De directeur van het bedrijf kent budgetten aan de kaarten van de diverse werknemers toe, en zodoende kan de werknemer er de nodige zakelijke uitgave mee doen. De directeur van het bedrijf, of de boekhouder die hij voor deze taak heeft aangewezen, houdt in de gaten of de werknemer zich houdt aan de afspraken die met hem of haar zijn gemaakt inzake die debitcarduitgaven.


Uiteraard kan er niet meer worden uitgegeven dan wat op zijn of haar debitcard is gestort..
Met de opmerking erbij dat er ook debitcards zijn voor bedrijven zonder personeel. Dit zijn de Zzp'ers en Freelancers. Het verschil met debitcards voor grote bedrijven is dat bij een groot bedrijf via het zeer goed beveiligde centrale beheersysteem debitcards worden toegekend aan werknemers, aan projecten of voor een zeker doel.

Reacties
Categorie├źn