Mastercard’s PayPass: de snelste manier om uit te checken met je debitcard
Veilig Betalen
Veilig Betalen
0

Mastercard's PayPass: de snelste manier om uit te checken met je debitcard

0

Waar je ook bent, je wil altijd snel uitchecken of liever gezegd: betalen en gauw weer weg gaan. Of je nou in de supermarkt of ergens anders je boodschappen hebt gedaan. In de winkel kan je nog wel eens treuzelen, maar in de rij bij de kassa wil je opschieten. Als je bij de kassa bent, moet de betaling niet te lang duren, dus geen gedoe met wisselgeld zoeken. Pinnen ging sneller, maar het allersnelst gaat de betaling met de Mastercard’s PayPass betaalmethode. Wellicht beter bekend als de NFC technologie (Near Field Communication) voor contactloos betalen. Het enige wat je hoeft te doen is je Mastercard debitcard langs de betaalterminal te halen, als je bijvoorbeeld in een supermarkt af wil rekenen. Ook kan je snel afrekenen door je debitcard te koppelen aan elk willekeurige mobiele wallet. Een mobiele wallet (digitale portemonnee) is een app waarin je kaartgegevens staan, waarmee je met elke smarpthone of Iphone overal ter wereld contactloos kan afrekenen. Je hoeft alleen maar je debitcardgegevens te koppelen aan bijvoorbeeld het account van Samsung Pay.

Less time at checkout

Mastercard heeft in haar reclame voor PayPass de volgende tekst staan: ‘Less time at checkout’. Vrij vertaald:’Minder tijd nodig om weg te kunnen’.
Mastercard staat er bekend om dat zij vooral met betrekking tot haar debitcards wil dat jij als klant binnen enkele seconden kan hebben betaald met haar Paypass betaaltechnologie. Tot €25 kan je overal contactloos afrekenen.
Elke debitcard kan gekoppeld worden aan de PayPass technologie. Zo hoef je geen contant geld meer mee te nemen, en bovendien is de debitcard de meest veilige betaalkaart.

Kies voor veilig, kies voor de debitcard

De Viabuy debitcard is de meest veilige betaalkaart. Je kan er op diverse manieren geld op storten, en je hebt altijd een online overzicht van je transacties. Op een debitcard moet je altijd eerst geld storten, of er moet nog voldoende geld op staan, voordat je er een wel dan niet contactloze betaling mee kan uitvoeren. Tot €25 kan je, indien gewenst, contactloos afrekenen. Boven die €25 moet je jouw eigen pincode (die je bij je debitcard krijgt) intoetsen.

Waarom je geen creditcard wil

Met een creditcard kan je, net zoals met een debitcard, contactloos afrekenen. Maar omdat je bij een creditcard geld leent en niet vooraf op de kaart stort, mis je het overzicht van je uitgaven. Je krijgt de rekening van je creditcard achteraf, en misschien heb je dan het geld niet beschikbaar.
Als je het geleende geld niet op tijd kunt terugbetalen, loop je het (onnodige) risico, dat je te maken krijgt met een zeer hoge boeterente. En aangezien je dat met een debitcard kan voorkomen, ben je veel beter af met een debitcard.

Reacties
Categorieën