Laat je niet verleiden tot aankopen waar je geen geld voor hebt
Financieel Overzicht
Financieel Overzicht
0

Laat je niet verleiden tot aankopen waar je geen geld voor hebt

0

Door achteraf te betalen, een dienst die onder andere door Klarna mogelijk wordt gemaakt, laat je je verleiden tot aankopen waarvan je niet zeker weet of je het geld wel hebt. Het lijkt zo makkelijk “Koop nu en betaal later” Maar in wezen is het hetzelfde als dat je met een creditcard afrekent. Betaalmethodes die vaak leiden tot ernstige financiële gevolgen. Als je mijn blogs hebt gelezen dan weet je dat ik regelmatig waarschuw dat je beter en debitcard kan nemen dan een creditcard, puur om de reden dat je bij een debitcard eerst je eigen geld op de kaart stort, voordat je een aankoop kan doen. Dit is dus een bescherming voor jezelf.
Bij een creditcard, of een andere vorm van achteraf betalen, neem je risico, omdat je later moet terugbetalen.

Overzie je uitgaves

Het is enorm belangrijk om elk moment je uitgaves te kunnen overzien. Maar ook om te weten hoe je er financieel voorstaat. Met een manier van achteraf betalen gaat dat je zeker niet lukken.
Veel vrouwen in de leeftijdsgroep van 18-35 jaar en manen en vrouwen rond de 60 jaar stappen over van een creditcard naar achteraf betalen via Klarna. In wezen verleggen ze het probleem door achteraf te blijven betalen en daardoor hun uitgavepatroon niet onder controle hebben.
Aankopen vinden vaak plaats in de kledingsector. Eerst thuis je kleren passen en als ze bevallen dan moet je binnen 30 dagen betalen, wat veel mensen vergeten of omdat ze op dat moment geen geld hebben om af te rekenen.
Dit kan te maken hebben met je andere vaste lasten die al eerder van je bankrekening werden afgeschreven. Zodoende mis je dus de controle over je geldzaken en kan je ernstig in de financiële problemen belanden.

Waar verdient Klarna geld aan?

De betaaldienst Klarna verdient haar geld aan de klanten, en dat zijn er heel veel, die te laat betalen. Enorme boetes worden er geïncasseerd. Daarom kan je beter voor een debitcard kiezen en eerst betalen en daarna je aankoop doen.

De verschillende debitcards op een rij

Speciaal voor jou hebben we de debitcards waaruit je kan kiezen in overzichtelijke volgorde voor je klaargezet.
Klik Hier en maak vervolgens je keus.

Reacties
Categorieën