debitcardaanvragen
beleggen
beleggen
0

Kan je de debitcard gebruiken voor het handelen in CFD's?

0

Ja, zeker kan je de debitcard gebruiken voor het handelen in CFD's. Ook kan je de debitcard gebruiken voor de aan- en verkoop van aandelen, obligaties, vreemde valuta's, cryptocoins en grondstoffen. In wezen kan je de debitcard inzetten voor elk beleggingsproduct. Alleen voor het beleggen in onroerend goed wordt doorgaans geen debitcard gebruikt, omdat het hierbij om vrij grote bedragen gaat. Uiteraard is het wel mogelijk aangezien je zoveel geld kan storten op je debitcard als je zelf wil.

Wat zijn CFD's?

CFD's zijn contracts for differtents. Dat wil zeggen, dat je speculeert op de beurs van financiële markten. Dat is nogal breed. Zoals ik hierboven reeds heb genoemd kan het op de aandelenmarkt zijn, maar bijvoorbeeld ook op de optiebeurs of op de termijnmarkt. In alle mogelijke financiële markten zet je de debitcard in voor je aankooptransacties en bij elke verkooptransactie kan het geld dat je ontvangt direct op je debitcard bijgeschreven worden.

Eerst even meer uitleg over de debitcards

Misschien kom je voor het eerst op deze website en heb je geen idee wat een debitcard is, daarom eerst maar even de nodige uitleg. Een debitcard is een vooral oplaadbare creditcard. Dat wil zeggen, dat je eerst geld op die debitcard moet storten, voordat je er een betaling mee kan doen. En dat is dus heel breed. Het is namelijk zo dat je met een debitcard overal af kan rekenen waar dat met een creditcard ook kan.

Waarom dan geen creditcard?

Het is beter om geen creditcard te willen, omdat je bij een creditcard een financiële lening afsluit en dus je aankopen doet, zonder dat je weet of je de bedragen die je uitgeeft later terug kan betalen. Je kan immers niet weten hoe je er later financieel voor staat.
Ook is gebleken dat houders van een creditcard hun geld heel makkelijk uitgeven. Het gaat namelijk zonder erg en omdat je niet bij elke uitgave direct noteert wat je uitgeeft, verlies je al heel snel het overzicht, en zodoende kan het te hard gaan. Veel te hard.

Gebruik de debitcard als een creditcard

Het is zeer verstandig om een debitcard te gebruiken in plaats van een creditcard. Door het gebruik maken van een debitcard leen je geen geld, je stort eerst je eigen geld op de kaart en kan zodoende nooit en te nimmer in de schulden terecht komen. De debitcard is een creditcard zonder zorgen. Ook op financiële beurzen is de debitcard een betaalmiddel dat als bijzonder betrouwbaar wordt gezien door beurshandelaren uit alle hoeken. Of het nou de optiebeurs, de termijnbeurs, de multicurrency- of de cryptocoin beurs betreft op elke beurs reken je verantwoord af met de debitcard.

Afrekenen op de aandelenbeurzen met je debitcard

De meest bekende aandelenbeurzen zijn natuurlijk de AEX en de AMX. Of je nou wel of niet belegd of dat ooit hebt gedaan, iedereen kent deze aandelenbeurzen en hier is ook de debitcard een graag gezien betaalmiddel. Vroeger gingen mensen fysiek naar de beurs. Tegenwoordig heb je slimme programma's waarmee je heel snel online de koers kan checken en weet of je de aankoop of verkoop van de aandelen, op het moment dat je die beslissing neemt direct op je debitcard kan laten verwerken door die financiële instantie.

Ook voor obligaties kan je de debitcard inzetten

Obligaties kan je afsluiten in de vorm van een lening. Deze heeft een lange looptijd. Voor langere tijd zet je het geld vast.  Deze hebben een hogere rente dan dat je je geld vastzet op de bank. Nu is het verschil natuurlijk heel erg groot omdat er bijna geen rentetegoeden op spaarrekeningen wordt uitgekeerd. Maar het gaat erom dat je een zo breed mogelijke portefeuille hebt om zodoende zo min mogelijk risico te lopen.. Spreiden heet dat.

Is het beleggen in aandelen de beste keus?

Dat is moeilijk te zeggen.  Tegenwoordig zijn er veel nieuwe vormen. Ik denk persoonlijk dat het maar net is wat je leuk vindt om te gaan doen qua belegging. Een ding is natuurlijk wel heel erg belangrijk. Je moet altijd rekening houden dat je geld verliest, niks is zo veranderlijk als hetgeen er met je beleggingen kan  gebeuren, en daarom is het maar beter dat je alleen geld inzet wat je echt voor lange tijd niet nodig hebt.

CFD's betreffen allerlei soorten beurzen waarbij je af kan rekenen met je debitcard

CFD's, contracts for differents. De omschrijving geeft het al aan. Het zijn contracten die je bijvoorbeeld op de optiebeurs of in de grondstoffenhandel af kan sluiten met je debitcard. Grondstoffen kan  bijvoorbeeld Olie of benzine zijn., maar ook goud of zilver. Voor alles kan je dus een CFD contract afsluiten met je debitcard.
Je koopt het onderliggende document niet, dat wordt dus niet je eigendom. Je speculeert puur op de koersschommelingen. Het is een ander gegeven dan dat je traditionele aandelen koopt of verkoopt. Het interessante hieraan is dat je winst kan maken bij stijgende koersen, maar ook bij dalende koersen.

Welke vorm van beleggen?

Welke vorm van beleggen je eventueel wil gaan doen is uiteraard helemaal aan jezelf. Een ding is zeker, met een debitcard is het allemaal mogelijk. Ik kan me goed voorstellen dat je snel wil beginnen met beleggen in welke vorm dan ook en dat je debitcard direct aan wil vragen.


Reacties
Categorieën