Is het terecht dat starters op de woningmarkt klagen?
economie
economie
0

Is het terecht dat starters op de woningmarkt klagen?

0

Of het terecht is dat starters op de woningmarkt klagen, hangt af hoe je er zelf tegenaan kijkt. Hoe is jouw financiële positie? Ben je gewend om geld opzij te zetten en een keer niet op vakantie te gaan? Vroeger losten mensen vaker af op hun hypotheek. Ik ben van mening dat veel jongeren daar vandaag de dag anders naar kijken en dat zij het niet terecht vinden dat ze qua hypothecaire lening niet in aanmerking komen voor een eigen woning en helaas moeten blijven huren, en elke keer die huurverhoging niet leuk vinden.
Maar hoe dan ook, je zal ervoor moeten zorgen, dat je 100% controle hebt over je geld. Daar heb je echt een debitcard voor nodig. Veel mensen en vooral veel jongeren willen erg graag aan een creditcard of hebben er zelfs al één. Met alle nadelen vandien.

Nadelen van een creditcard

Een groot nadeel van een creditcard is dat je geld leent, en daardoor heel makkelijk in de schulden terecht kan komen. Een andere nadeel is dat er van tevoren een financiële controle plaatsvindt, waardoor het veel langer duurt dan bij een debitcard voordat je de kaart ontvangt.

Voordelen van de debitcard

Voordelen van een debitcard is dus dat er geen financiële controle plaatsvindt, waardoor je de debitbcard de volgende dag al in huis kan hebben. Een ander belangrijk voordeel van de debitcard is dat je bewust(er) met je geld omgaat. Zo weet je precies van tevoren wat je uitgeeft. Dit komt omdat de kaart eerst opgewaardeerd moet worden voordat je hem kan gebruiken alsof je een creditcard in handen hebt.

Hoe reken je af met een debitcard

Met een fysieke debitcard reken je indien je uitgave onder de 25 Euro blijft contactloos af. Op internet reken je met een debitcard af door als betaalmethode Mastercard creditcard te selecteren in webshops en daar je 16-cijfgerige debitcard kaartnummer in te tikken gevolgd door de csv-code.
Begrijp goed dat al je aankopen in buitenlandse webshops met een creditcard of een debitcard moeten gebeuren. Uiteraard kies je dan uit veiligheidsoverwegingen voor een debitcard. Want je weet inmiddels dat je door een debitcard te gebruiken bewust met je geld omgaat en door het vooraf opwaarderen van de kaart met je eigen geld geef je alleen uit wat je hebt.
Voor meer informatie verwijzen wij je door naar de pagina waar we de verschillende mogelijkheden voor je op een rijtje hebben gezet.

Reacties
Categorieën