debitcardzakelijk
Debitcard
Jos van Tongeren
Debitcard
08/23/2021
0 min
0

Is een virtuele debitcard gelijkwaardig aan een creditcard?

08/23/2021
0 min
0

Om te weten of een virtuele debitcard gelijkwaardig is aan een fysieke creditcard moet je eerst weten wat het verschil is tussen een virtuele en een fysieke kaart. Debitcards zijn er in virtuele- en in fysieke vorm. Een virtuele debitcard is een kaart waar je direct over beschikt en een Fysieke debitcard heeft een levertijd van 2 dagen tot 2 weken. Als je de kaart per express laat versturen dan heb je die fysieke debitcard binnen 2 dagen al in huis.

Wat kan je met een virtuele debitcard?

Met een virtuele debitcard kan je wereldwijd afrekenen op internet. Ook kan je een virtuele debitcard aan je mobiel koppelen en op die manier ofrekenen met Google Pay of Apple Pay, afhankelijk van welk type mobiel je daarvoor wil gaan gebruiken. Zo kan je dus met je mobiel bijvoorbeeld direct afrekenen in een hotel of restaurant, of een reservering via internet doen, dit komt omdat je debitcardgegevens toch al aan jouw mobiele app zijn gekoppeld. Qua gebruiksmogelijkheden is er geen verschil tussen een virtuele- en een fysieke debitcard of creditcard. Alleen kan het zo zijn dat je liever met een fysieke debitcard af wil rekenen. In dat geval Kies je voor een fysieke kaart.

Misschien wil je geen fysieke creditcard meer

Het kan natuurlijk zo zijn dat je geen creditcard meer wil omdat je in het verleden schulden hebt gemaakt, maar je wil wel je aankopen kunnen doen. Gelukkig kan dat met een van de debitcards waarvoor je altijd in aanmerking komt.

Reacties
Categorie├źn