Is een debitcard een uitstekend alternatief voor een creditcard?
Debitcard
Debitcard
0

Is een debitcard een uitstekend alternatief voor een creditcard?

0

Een debitcard is een uitstekend alternatief voor een creditcard. Omdat de debitcard voor gebruik opgeladen dient te worden vindt er namelijk geen BKR-toetsing plaats. En dit is een enorm groot voordeel, omdat de debitcard daardoor snel geleverd kan worden. Je krijgt niet te maken met een financiële controle omdat je geen geld leent. Hierdoor wordt de debitcard dus snel aan je verzonden. Wat weer erg handig is voor als je snel op vakantie wil. Ik kan me dat goed voorstellen, omdat veel Europese landen, zoals Duitsland, Oostenrijk en Italië snel op geel gaan en die landen dus veilig zijn om naar af te reizen.
De debitcard heeft ten opzichte van de traditionele creditcard vele voordelen. Zo leen je geen geld. Je betaalt bij een creditcard de rekening achteraf aan het eind van de maand, waardoor je er te laat achterkomt wat je precies moet gaan betalen op dat latere tijdstip. Je noteert niet elke uitgave die je onderweg doet. Al doe je dat wel, dan vergeet je er altijd wel een, en zo verlies je de controle over je eigen geld. Juist daarom biedt de debitcard enorm veel perspectief.
Bij een creditcard komen er ook nog vaak extra kosten om de hoek kijken, als je dus vergeet om op tijd te betalen, of als opeens blijkt dat je niet voldoende geld meer hebt en je niet aan je financiële verplichtingen kan voldoen, dan kom je ernstig in de problemen.
Dit kan en zal je met een van de beste debitcards niet gebeuren.

Een van de eerste debitcards was die van Viabuy, bekijk de video door op onderstaande link te klikken.

Andere debitcards

De Viabuy debitcard is een uitstekende debitcard met veel mogelijkheden. Maar hij is ook vrij prijzig je kan ook kiezen voor een debitcard van N26 of een van de debitcards van Openbank. Deze debitcards kunnen lager in prijs liggen, afhankelijk van welke kaart je kiest.
Het belangrijkste is natuurlijk dat je inkomsten en je uitgaven in balans zijn en met de debitcard zit je goed omdat je zoals eerder geschreven alleen maar uit kan geven wat je hebt.
We gaan verder met een en ander nog verder te verduidelijken en de mogelijheden tot in detail te beschrijven.

Je inkomsten en uitgaven in balans

Je inkomsten en uitgaven in balans wil zeggen dat je 100% controle over je geld hebt. Een debitcard kan je daarbij helpen. Dit komt omdat je eerst je eigen geld op de kaart stort voordat je er een betaling mee kan doen.

Waar kan je allemaal afrekenen met de debitcards?

 • wereldwijd afrekenen in fysieke winkels
 • Benzine tanken en afrekenen op tolwegen
 • Afrekenen in supermarkten, hotels en restaurants
 • Huren van een auto op het vliegveld
 • streamingsdiensten registreren met je debitcard
 • Je contante geld op de debitcard zetten
 • Koppelen aan Betfair (online weddenschappen, Casino, voetbal).Jouw gewonnen geld wordt direct op je debitcard gestort

Extra mogelijkheden

 • mobiel bankieren
 • Automatische incasso’s instellen
 • Acceptgiro’s overmaken
 • Al je facturen overmaken
 • Koppeling aan Paypal
 • Je inkopen doen in webwinkels
 • Van kaart naar kaart geld overboeken (gratis)
 • Geld overboeken vanaf elke bankrekening
 • Elke relatie kan geld op jouw kaart storten
 • Afrekenen in de Appstore en bij andere Game-platforms
 • Geld direct naar je kind die op studiereis is overmaken

Gameaccount openen met je debitcard

Een gameaccount kan je openen met een debitcard en je kan ook precies in de gaten houden of een ander familielid, bijvoorbeeld een van je minderjarige kinderen niet teveel geld uitgeeft via jouw debitcard. Ideaal zo hou je de uitgaven goed onder controle en heb je tijdig in de gaten als het niet goed lijkt te gaan. Met een creditcard zijn er geen grenzen er kan onbeperkt geld uit worden gegevven bij een debitcard is dat gelukkig gelimiteerd.

Overal 100% controle met de debitcard

Met de debitcard heb je overal 100% controle over je geld. Via je persoonlijke online zeer goed beveiligde account of via de App. Zo kom je nooit en te nimmer voor financiële verrassingen te staan. Een goede reden om de debitcard van je keus direct aan te vragen.

Maar misschien wil je eerst nog meer ontdekken over de mogelijkheden. Lees dan rustig verder.

Afrekenen met je debitcard in fysieke winkels

of je nou een debitcard hebt van Openbank, van N26 of van Viabuy overal ter wereld kan je met deze debitcards afrekenen in lokale winkels, maar ook in hotels, restaurants, en bij benzinestations.

Afrekenen met je debitcard op internet

Ook met de debitcard van Openbank, N26 en Viabuy reken je eenvoudig af op internet. Je kan dit doen in elke willekeurige webshop, maar ook om bijvoorbeeld een Netflix, of een Videoland abonnement af te sluiten. Het automatisch incasseren van je abonnementsgeld is geen probleem bij de hiervoor genoemde debitcards.

Auto huren met je debitcard

Met de debitcards van Openbank kan je overal ter wereld een auto huren. Je kan er aan denken om een auto te huren vanuit Nederland en zo je vakantie in eigen land te vieren of je reist met de huurauto naar je bestemming in je vakantieland in Europa.

Borg

Om een auto te kunnen huren wordt er vaak een zekere borg door het autoverhuurbedrijf ingehouden. De hoogte van de borg kan verschillen per autoverhuurbedrijf. Laat je van tevoren goed informeren door de voorwaarden op internet door te nemen. Je kan ook even bellen met het autoverhuurbedrijf voor het geval je niet helemaal uit de voorwaarden komt.

Eigen risico

Autoverhuurbedrijven werken vaak met een eigen risico. Dat betekent dat in het geval je met de huurauto schade veroorzaakt (een aanrijding) dat je dan eerst het eigen risico moet voldoen. Dit gebeurt doordat het autoverhuurbedrijf het eigen risico van je debitcard inhoudt. Er moet voldoende geld op je debitcard staan. Anders zal je het eigen risico contant moeten voldoen, wat autoverhuurbedrijven niet zo op prijs stellen. Let er ook op dat voordat je in de huurauto gaat rijden dat de auto op dat moment geen schade heeft door bijvoorbeeld even een rondje om de huurauto te lopen alvorens je erin stapt en je reis gaat vervolgen.

Overigens zijn er debitcards waarbij je eigen risico is gedekt. Zoals die van N26. Een andere mogelijkheid bij huurauto's is dat je van tevoren regelt dat de huurauto op het vliegveld voor je klaar wordt gezet. Dus als je bijvoorbeeld uit het vliegtuig stapt dan kan je direct met de huurauto doorrijden naar de plaats van bestemming, zoals bijvoorbeeld je vakantieappartement.

In ieder geval kan je met de debitcard overal ter wereld een auto huren. Zo kan je met je debitcard van tevoren je huurauto reserveren op internet. Het enige wat je moet doen is dat je naar Mastercard creditcard gaat en daar vul je het 16-cijferige kaartnummer in gevolgd door de csvcode en de vervaldatum van je debitcard.

Naast het giraal(bank of giro) overboeken van geld naar je debitcard kan je ook contant geld (kasgeld) op je debitcard zetten. Dit kan bij diverse bank in Europa (Belgiëern en Duitsland), maar ook bij Western Union en bij Grenswisselkantoren in Nederland is het mogelijk.

Wie kan er geld op je debitcard zetten?

Iedereen die jouw IBAN-code kent kan geld op jouw debitcard storten. Zo kan je werkgever geld op je debitcard storten, maar ook jouw cursisten kunnen het lesgeld op jouw debitcard overmaken.

Reacties
Categorieën