Hoe ontstaan schulden?

Om schulden te voorkomen is het voornaam om te weten hoe schulden kunnen ontstaan. Schulden ontstaan meestal door een samenloop van omstandigheden, zoals dat je weinig financiële vaardigheden hebt, en een laag of onzeker inkomen en een te beperkt sociaal netwerk. Ook kunnen schulden tot ziekte lijden, of andersom: je kan door ziekte (doordat je bijvoorbeeld niet meer kan werken) in de schulden terecht komen.
De Raad voor volksgezondheid en samenleving heeft recentelijk onderzocht hoe voorkomen kan worden dat je in de schulden terecht komt.

Preventie

De raad voor volksgezondheid en samenleving heeft vastgesteld dat er op het gebied van preventie nog weinig vooruitgang is geboekt. Op mijn website maak ik me er al hele lange tijd hard voor dat je de debitcard in moet zetten als redmiddel voor al je financiën. Dus om te voorkomen dat je in de schulden terecht gaat komen gebruik je de debitcard.

Doelgroep voor de debitcard

Er is niet één specifieke doelgroep voor de debitcard. Iedereen kan in de schulden terecht komen. Als de persoon in kwestie niet nadenkt en onbewust geld uitgeeft, dan is het kwaad al geschied. Dit komt voor bij elke doelgroep, bij laag opgeleide mensen, maar ook bij hoogoplgeleide mensen. Zelfs bij topvoetballers en goede artiesten is bekend dat ze in de schulden terecht zijn gekomen. Voor alle gevallen geldt: ga bewust met je geld om en je komt nimmer in de schulden terecht.

Je kan je geld maar één keer uitgeven

Omdat je je geld maar één keer uit kan geven doe je er verstandig aan om eerst drie keer na te denken voordat je een uitgave gaat doen. Dit voorkomt dat je in de schulden terecht gaat komen. Met een creditcard of pinpas van je bank geef je zonder erg snel en meestal teveel geld uit. Dit kan je voorkomen door de debitcard in te zetten.

Wat is een debitcard?

Een debitcard is een vooraf oplaadbare creditcard. Met de debitcard heb je de voordelen van een creditcard, zoals dat je geen geld leent en dus nooit in de schulden terecht kan komen. Dit komt omdat je 100% inzicht hebt in al je geldzaken. Je kan alleen maar uitgeven wat je hebt, omdat je dus eerst geld op de kaart stort, voordat je er een betaling mee kan doen.

Hoe werkt een creditcard?

Door een creditcard te gebruiken ( als je er al voor in aanmerking komt) leen je geld. Je stort dus vooraf geen geld op de kaart, maar kan direct met een creditcard afrekenen. Pas aan het eind van de maand weet je pas wat je met een creditcard hebt uitgegeven. Dan komt de afrekening van je creditcardmaatschappij of van je bank. Je begrijpt dat je geen enkel financieel overzicht hebt en de kans is groot dat jij je creditcardafrekening of je andere vaste lasten niet tijdig kan voldoen.
Met een debitcard heb je dit probleem niet. Vraag daarom direct de debitcard aan

Reactie plaatsen