Hoe hou je roodstand binnen de perken?
Financieel Overzicht
Financieel Overzicht
0

Hoe hou je roodstand binnen de perken?

0

Hoe je roodstand binnen de perken houdt zal ik in deze blog behandelen. Met binnen de perken houden wordt bedoeld, dat je dusdanig met je geld omgaat, dat het je niet al teveel schade berokkent.

Er zijn verschillende manieren waardoor je rood kan komen te staan

Zoals je mischien wel weet kan je op verschillende manieren rood komen te staan. De oudste en meest bekende manier van roodstand is het rood staan op je betaalrekening. Meestal kan je maximaal €1.000,- rood staan op je bankrekening. Probeer niet van maand tot maand te leven met elke keer een negatief saldo. Je gaat aan dat negatieve saldo wennen en wat als opeens je wasmachine het begeeft of je kind uit zijn kleren is gegroeid?

Naast de besproken roodstand bij je bank kan je ook rood komen te staan op de rekening van je creditcardmaatschapij. Zoals je waarschijnlijk wel weet brengt het hebben van een creditcard een bepaald risico met zich mee. Je leent geld als je een creditcardrekening hebt geopend en aan het eind van de maand moet je wel voldoende positief saldo hebben op je bankrekening om die rekening van de creditcardmaatschappij op tijd te kunnen voldoen.
Dit zijn al 2 besproken mogelijkheden waardoor je rood kan komen te staan. Zoals net al gezegd moet er niks stuk gaan of aan vervanging toe zijn. Om het nog erger te maken… je kan ook je baan verliezen of in een scheiding terecht komen en de helft van je bezittingen af moeten staan.

Hoe voorkom je financiële ellende?

Natuurlijk kan je niet alles van tevoren aan zien komen en dus ook niet voorkomen. Maar je kan je wel bezig houden met het verantwoord omgaan met je geld.

Zet je inkomsten en uitgaven eens op een rijtje

Verstandig is het om je inkomsten en uitgaven per kwartaal, dit is voor een periode van 3 maanden eens op een rijtje te zetten. Veel mensen hebben namelijk geen benul wat ze bijvoorbeeld aan boodschappen uitgeven. Ben je een gewoontedier en koop je elke week hetzelfde? Let je op prijzen in de supermarkt?
Je zal snappen dat je boodschappen onder de variabele kosten vallen. Dit zijn kosten die dus fors uiteen kunnen lopen per periode. Natuurlijk heb je ook vaste lasten zoals je huur/hypotheek, je energie en je ziektekostenverzekering.
Maak in je financiële overzicht meerdere rubrieken! Bijvoorbeeld eentje voor je vaste lasten, en een voor je variabele lasten.
Nadat je het overzicht over de afgelopen 3 maanden voor jezelf hebt gemaakt zal je zien of er elke maand een roodstand is geweest of dat je geld over hebt gehouden.
Verstandig is het om eens na te gaan denken waar je je geld het liefst aan zou willen besteden. Het geld wat je overhoudt aan het eind van de maand zou je bijvoorbeeld naar een aparte bankrekening over kunnen boeken.

De Viabuy rekening

De Viabuy rekening is een bankrekening welke gekoppeld is aan een debitcard. En een debitcard is weer een creditcard, maar wel een, welke je vooraf dient op te laden. Met deze debitcard heb je een creditcard in handen, waarbij je geen geld leent en er kan dus nooit een roodstand plaats vinden.

Voorkom schulden met de Viabuy debitcard

Je zal snappen dat je met een debitcard nooit rood kan komen te staan. En doordat je eerst geld op de kaart moet storten voordat je het geld daadwerkelijk uit kan geven, ga je veel bewuster met je geld om dan voorheen.

Hoe stort ik geld op mijn Viabuy debitcard?

Je kan via een kasstorting, maar ook via elke willekeurige bankrekening geld op de Viabuy debitcard storten. Ook relaties kunnen geld op je debitcard storten. Dit gaat heel makkelijk! Dankzij jouw persoonlijke IBAN bankrekeningnummer welke je bij de Viabuy debitcard hebt ontvangen regel je het efficiënt.

Meer mogelijk dan bij een creditcard

Los van het feit dat je door het gebruiken van een creditcard in een roodstand terecht kan komen, biedt de Viabuy debitcard jou veel meer mogelijkheden dan welke creditcard ooit zou kunnen bieden. Bijvoorbeeld het onbeperkt opwaarderen en onbeperkt uitgeven van je tegoeden. Je bepaalt dus zelf wat je oplaad en uitgeeft.Bovendien kan je rekenen op een wereldwijd betaalgemak. Je kan werkelijk overal met je debitcard afrekenen. Zowel op internet als daarbuiten.
Ook voor verjaardagen en andere feestdagen kan je de debitcard gebruiken.

Hoe reken ik af op internet?

Afrekenen op internet is heel gemakkelijk. Je zoekt de betaalmethode Mastercard op. Deze betaalmethode is bij elke webshop en op elke website beschikbaar. Vervolgens tik je het 16-cijferige debitcardnummer in. En je aankoop is geregeld.

Nog meer voordelen>>>

Reacties
Categorieën